Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

El Ministeri per la Transició Energètica regenerarà la platja d’Altafulla amb 20.000 metres cúbics de sorra

|

- Publicitat -

ACN Altafulla – El Servei Provincial de Costes del Ministeri per la Transició Ecològica té previst regenerar la platja d’Altafulla aquests pròxims dies del mes de maig amb 20.000 metres cúbics de sorra i un termini d’execució d’un mes aproximadament. Es tracta d’una actuació d’emergència i els treballs comencen el dia 15 de maig. La mesura es porta a terme amb el compromís del port de Torredembarra de fer-se càrrec de possibles regeneracions posteriors a partir de finals d’aquest estiu. Es tracta d’una aportació temporal de transició fins que no es portin a terme les mesures estructurals d’estabilització de la platja.

Segons el Ministeri de Transició Ecològica, els ports de Torredembarra i de Roda de Berà tenen l’obligació, per concessió, de transvasar la sorra acumulada al nord de les seves instal·lacions, a les platges del sud que el Servei de Costes determini. El ministeri apunta que els dos ports han estat incomplint des de fa anys aquesta obligació.

Publicitat

El passat mes de gener es va requerir formalment als dos ports, a través de Ports de la Generalitat, que és l’òrgan que atorga les concessions portuàries, a què executessin els transvasaments. Mentre el Port de Torredembarra ha contestat dient que sí que farà les aportacions demanades a partir de després de l’estiu, el Port de Roda de Berà no reconeix l’obligació de fer el transvasament.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió