Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El Ministeri d’Igualtat subratlla la “unanimitat” amb les autonomies en la lluita contra la violència masclista

ACN Madrid – La secretària d’Estat d’Igualtat, Ángela Rodríguez, ha destacat la “unanimitat” amb les comunitats autònomes en la lluita contra la violència masclista davant les crítiques “molt preocupants” a […]

Agències 31/03/2022

ACN Madrid – La secretària d’Estat d’Igualtat, Ángela Rodríguez, ha destacat la “unanimitat” amb les comunitats autònomes en la lluita contra la violència masclista davant les crítiques “molt preocupants” a les polítiques d’igualtat formulades per diversos càrrecs com la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Rodríguez ha explicat que a la conferència sectorial d’igualtat que ha tingut lloc aquest dijous al Senat, totes les autonomies han donat suport a la creació d’un grup de treball que desenvolupi els eixos de treball conjunt per garantir que el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere sigui “permanent i estable”. La previsió és que les conclusions s’aprovin al juliol.

“La sintonia ha estat extrema”, ha insistit Rodríguez, “independentment del color polític”. “La conferència sectorial ha estat avui una habitació plena de dones feministes que han deixat de banda quins eren els seus partits polítics i han sabut acordar que la lluita ha de ser permanent en un context de creixent negacionisme del masclisme”, ha remarcat.

Els eixos de treball del grup seran com garantir un sistema de finançament estable i abordar la plurianualitat dels fons així com el reforç de la cogovernança o la millora de l’abordatge de tota mena de violències masclistes i el retiment de comptes de l’aplicació d’aquestes polítiques.

A més, també es treballarà en la creació d’un decàleg de bones pràctiques que es presentarà a la tardor. La consellera d’Igualtat, Tània Verge, ha subratllat la importància d’aquest espai de treball per “fer avançar la transformació feminista” malgrat els discursos que fan la dreta i l’extrema dreta.

<strong>Crida al PP</strong>

Rodríguez ha fet una crida al futur líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, a prendre les “decisions oportunes” perquè el partit es continuï alineant en la lluita contra la violència masclista i a deixar de fer el joc a “forces antidemocràtiques”.