Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El Ministeri de Transports aposta per reactivar la nova línia de Rodalies entre Castelldefels i Barcelona

ACN Madrid.-El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), en el marc del nou Pla de Rodalies 2020-2030, reprendrà els estudis per a la construcció d’una nova línia de […]

Avatar
Agències 09/07/2021

ACN Madrid.-El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), en el marc del nou Pla de Rodalies 2020-2030, reprendrà els estudis per a la construcció d’una nova línia de Rodalies que uneixi Cornellà de Llobregat amb Castelldefels, actuació que porta més de 10 anys paralitzada. Així ho ha assegurat el secretari d’Estat de Transports, Pedro Saura, durant una reunió aquest divendres amb els alcaldes de Castelldefels, Gavà, Sant Boi de Llobregat i Viladecans. La introducció d’aquesta nova línia d’entrada a Barcelona permetria avançar vers una mobilitat més sostenible amb els municipis del litoral sud metropolità millorant els serveis ferroviaris sense augmentar el trànsit en els corredors actualment existents.

El secretari d’estat ha confirmat als batlles que el Pla de Rodalies 2020-2030 és una prioritat per al govern espanyol i s’ha compromès a licitar l’any vinent l’estudi funcional que permeti determinar les alternatives a desenvolupar i la seva viabilitat. Seria el primer pas dins els procés de planificació de la línia i ha de tenir en compte els profunds canvis, tant de la mobilitat com de l’entorn, que s’han produït des dels darrers estudis realitzats fa 10 anys. De la seva banda, els alcaldes i alcaldesses han recordat que els seus municipis sumen més de 250.000 habitants i que, per la seva ubicació, juguen un paper molt important en l’economia catalana. Una importància que mereix la construcció d’una línia que milloraria molt la qualitat de vida dels veïns que diàriament s’ha de desplaçar fora de les seves localitats.