Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El Ministeri de Sanitat vigila 11 brots que tenen un “interès especial” de 51 “sense tancar”

ACN Madrid.-El Ministeri de Sanitat vigila 11 brots amb un “interès especial” de 51 que estan “sense tancar”. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, […]

Agències 29/06/2020

ACN Madrid.-El Ministeri de Sanitat vigila 11 brots amb un “interès especial” de 51 que estan “sense tancar”. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha dit que dels 51 n’hi ha que ja “no tenen un interès especial” però segueixen oberts perquè no han passat els dies perquè es tanquin oficialment per molt que a alguns ja no es detecti transmissió. Entre els que sí que estan vigilant, hi ha el brot de Lleida així com el d’Osca, tots dos associats a temporers del camp. En roda de premsa aquest dilluns a la tarda, Simón no ha descartat que tots dos brots puguin estar connectats. El director del CCAES ha afirmat que els de Lleida sembla que “no van massa malament” tot i que els falta informació.

Entre els 11 brots amb “interès especial” hi ha els de l’Aragó, el d’un hospital de Valladolid, els de Lleida, el del centre de la Creu Roja per a migrants a Màlaga, alguns a centres sociosanitaris i dos brots familiars comunitaris a Galícia i Múrcia.”No ha canviat molt la situació respecte als dies previs”, ha dit Simón, que ha explicat que “la transmissió comunitària generalitzada no està sent un problema d’importància”. Simón ha apuntat que el 60% dels casos que es detecten són asimptomàtics.”Sembla que d’haver hagut transmissió comunitària ha estat molt limitada”, ha dit sobre els brots de temporers a Osca i Lleida. Simón ha dit que els contagis no estan relacionats tant pel tipus de feina com per “la situació social en la qual viuen”.