Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El Ministeri de Sanitat demana a les autonomies que endureixin les restriccions durant les festes de Nadal

ACN Madrid.-El Ministeri de Sanitat demana a les autonomies que apliquin mesures més restrictives al Nadal. “A la vista de l’evolució epidemiològica, determinar que les comunitats autònomes i ciutats autònomes […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Madrid.-El Ministeri de Sanitat demana a les autonomies que apliquin mesures més restrictives al Nadal. “A la vista de l’evolució epidemiològica, determinar que les comunitats autònomes i ciutats autònomes puguin aplicar mesures i criteris més restrictius” durant les festes nadalenques en relació amb els que van acordar el 2 de desembre, diu l’esborrany d’acord que Sanitat portarà a la reunió del Consell Interterritorial de Salut d’aquest dimecres a la tarda. Així doncs, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, vol acordar amb els consellers de Salut l’enduriment de les restriccions per a la celebració de les festes nadalenques. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja ha obert la porta aquest matí a incrementar les restriccions.

El Ministeri de Sanitat recorda que les mesures acordades el 2 de desembre “es van realitzar sobre la base d’una situació epidemiològica amb una tendència descendent”, però que “en els últims dies s’ha observat un alentiment generalitzat en el descens de les taxes d’incidència que s’anava observant i, fins i tot, en alguns territoris, una lleugera tendència ascendent”.L’esborrany recorda que l’acord del 2 de desembre “ja preveia que les mesures adoptades aleshores podien variar depenent de l’evolució epidemiològica, tant en l’àmbit nacional com en alguns dels territoris” i recorda que les festes nadalenques poden suposar “un augment de risc de transmissió”.Sanitat apunta que altres festivitats celebrades a altres països que han generat “un augment del pendent de la corba pandèmica” i, per tant, “és important fer una avaluació del risc contínua de la situació que permeti, en cas necessari, escalar les mesures de control de forma ràpida davant canvis en la tendència”.”Aquesta avaluació s’ha de dur a terme en l’àmbit de cada comunitat autònoma i territori, ja que la situació pot diferir entre ells”, diu el text. L’anterior acord fixava el límit de les reunions en un màxim de 10 persones, allargar el toc de queda els dies 24 i 31 de desembre i prohibir moviments entre autonomies durant les festes amb l’excepció de la visita de familiars.