Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

El Ministeri de Cultura i Esports triplica els ajuts a la música, fins als 16,5 milions d’euros

ACN Madrid.-El Ministeri de Cultura i Esports ha triplicat els ajuts a la música fins arribar als 16,5 milions d’euros en el marc de la pandèmia del coronavirus. Segons l’executiu […]

Avatar
Agències 08/09/2020

ACN Madrid.-El Ministeri de Cultura i Esports ha triplicat els ajuts a la música fins arribar als 16,5 milions d’euros en el marc de la pandèmia del coronavirus. Segons l’executiu espanyol, l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (Inaem) ha augmentat un 166% els ajuts extraordinaris destinats al sector en comparació amb la convocatòria del 2019. De forma excepcional s’han concebut noves modalitats d’ajuts orientades específicament a empreses privades i fundacions privades, productores o organitzadores de concerts. S’orienten a atendre les despeses estructurals de cicles musicals propis en espais escènics i musicals, públics o privats, i els de les empreses gestores de sales privades de música en viu amb programacions estables.

També s’ha reforçat la línia d’ajuts a empreses privades productores o organitzadores de festivals de músiques actuals, que a més de les despeses d’activitat preveuen també les d’estructura. A més, els límits de quantia màxima individual passen del 65 al 90% del cost total del projecte.Una altra novetat de la convocatòria habitual és que desapareixen o es rebaixen els requisits territorials de l’activitat. S’inclouen nou modalitats d’ajuts que substitueixen les d’anys anteriors i se’n crea una d’excepcional concebuda especialment per donar resposta a les reivindicacions dels sectors durant l’estat d’alarma.Finalment, es modifiquen les despeses subvencionables de tal manera que s’hi poden incloure com a costos directes tant els costos variables com els d’estructura. S’accepten com a despeses directes subvencionables les quotes d’autònoms de la Seguretat Social dels socis o membres de l’entitat jurídica beneficiària de la subvenció. I s’admeten despeses que el peticionari pugui fer per al compliment estricte de les mesures sanitàries i de prevenció en la data de realització de l’activitat com a conseqüència de la covid-19.