Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

El Ministeri de Cultura enceta l’obra de la Biblioteca Pública de l’Estat a Barcelona

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Ministeri de Cultura i Esports ha donat llum verda a la construcció de la Biblioteca Pública de l’Estat a Barcelona. Segons ha informat en un comunicat, aquest mes de març es preveu licitar l’obra de demolició a la parcel·la annexa a l’Estació de França, que és on es preveu ubicar el nou equipament cultural estatal. Segons el Ministeri, la demolició s’ajustarà al projecte elaborat seguint els requeriments plantejats per l’Ajuntament de Barcelona, tal i com van acordar aquestes dues administracions i la Generalitat a la reunió de la Comissió de Seguiment del desembre passat. El projecte serà remès a l’Ajuntament de Barcelona en els pròxims dies, amb l’objectiu de començar les obres l’estiu que ve.

En paral·lel, el Ministeri de Cultura i Esports afirma que s’estan analitzant les modificacions a incloure en el projecte de construcció de la biblioteca i que es traslladaran a la Generalitat.

Publicitat

Les modificacions, explica la mateixa font, venen donades tant per la nova configuració urbanística de la zona on s’ubicarà l’equipament, com per les “noves necessitats funcionals” que es demanen a la biblioteca.

Les tres administracions, afegeix el Ministeri, han establert un programa d’actuacions per poder començar les obres l’any vinent i acabar-les el 2027. El projecte d’ubicar la biblioteca al costat de l’Estació de França es va redactar el 2010, un cop va caure l’opció de fer-la al mercat del Born.

El Ministeri assegura que ha invertit fins ara un milió d’euros en el projecte i que en destinarà 40 més fins que entri en funcionament.

Finalment el Ministeri recorda que la comissió mixta de seguiment del projecte va reprendre l’activitat el setembre passat, després de set anys sense reunir-se.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió