Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

El Ministeri de Cultura convoca ajudes per la internacionalització de les galeries d’art

ACN Barcelona – El Ministeri de Cultura i Esports ha convocat un pla d’ajudes per la internacionalització de les galeries d’art en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i […]

Agències 08/07/2022

ACN Barcelona – El Ministeri de Cultura i Esports ha convocat un pla d’ajudes per la internacionalització de les galeries d’art en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del 2022 i el 2023. Els ajuts, dotats amb un milió d’euros, pretenen garantir la presència de 250 projectes en fires internacionals amb la voluntat de “donar a conèixer l’art espanyol arreu del món”. Segons un comunicat del ministeri, cada iniciativa pot rebre un màxim de 4.000 euros i els beneficiaris poden ser persones físiques o jurídiques que tinguin residència fiscal a l’Estat. Els sol·licitants podran demanar l’ajuda per assistir a més d’una fira, indicant l’ordre de preferència. Les ajudes es poden demanar des d’avui i fins al 5 d’agost a la web del ministeri.

Les ajudes estan dirigides a promoure l’assistència de galeries d’art tant a fires estrangeres com a fires de caràcter internacional que es facin arreu de l’Estat. Aquestes subvencions formen part del pla de ‘Revalorització de la indústria cultural’, que està orientat a enfortir el paper de les indústries culturals.