Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

El Mercat de Música Viva de Vic tanca la 31a edició amb la participació de 750 professionals i un miler de contactes

ACN Vic.-El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) tanca aquest dissabte la seva 31a edició amb 750 professionals acreditats i un miler de reunions ràpides a l’àrea de negoci. […]

Avatar
Agències 21/09/2019

ACN Vic.-El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) tanca aquest dissabte la seva 31a edició amb 750 professionals acreditats i un miler de reunions ràpides a l’àrea de negoci. El director artístic del mercat, Marc Lloret, ha destacat l’augment de professionals acreditats, que van ser 680 l’any passat, i ha fet una valoració general “molt positiva” de l’edició. Entre d’altres, ha destacat que en l’edició d’enguany gairebé la meitat de la programació han estat estrenes. Juliane Heinemann, Aiala, Nico Roig, Marco Mezquida, Los Aurora & Band Dulda, Ferran Palau, Maruja Limon, Filipe Catto, Yawners, Luna_Raül Refree, Os Amigos Dos Músicos, Mateo Kingman i Carla han estat alguns dels concerts amb millor acollida per part de públic i professionals.

Lloret ha apuntat que l’augment de professionals acreditats “serveix d’aval” al Mercat, que està pensat “per promoure la contractació i dinamitzar la indústria”. “L’augment de professionals ens diu que hi ha interès per venir al mercat”, ha resumit. Sobre les propostes presentades, ha dit que mentre altres anys destacaven clarament un o dos concerts, enguany han estat diverses les opcions que han aconseguit bons resultats. A més, ha afirmat que hi ha hagut “moments molt intensos”. “S’han vist bastant propostes d’intensitat emocional que crec que s’adiu als moments que estem vivint”, ha declarat.També ha valorat positivament la resposta als concerts tancats gràcies a la col·laboració del Mercat amb altres esdeveniments internacionals com PL.I.NT (MIL Lisboa), Hannah Willwood i Chroma (Focus Wales), Gatto Preto i Michelle David & THe Gospel Sessions (Eurosonic-ETEP).D’altra banda, ha explicat que han funcionat molt bé les jornades pensades per a professionals, en les que els participants han tingut actitud “de treballar i aconseguir coses”. Ha insistit que la voluntat és “presentar estrenes” i ha explicat que cada any reben més propostes d’artistes que presenten disc entre setembre i octubre i ho volen fer al MMVV. Fins i tot, enguany han hagut de “rebutjar alguna proposta per equilibrar” el programa. Pel que fa al públic, des del MMVV han explicat que encara no tenen la xifra exacta, tot i que fins al moment s’havien venut 5.000 entrades, però que l’objectiu no és aconseguir cada cop més assistents perquè “no és rellevant”. En aquest sentit, ha destacat que tampoc aposten per omplir la Plaça Major, també per temes de seguretat, i ha valorat positivament el model actual de diversificació d’escenaris i amb l’àrea del Sucre per als concertes més multitudinaris. Des de l’Ajuntament de Vic, la regidora de Promoció Econòmica, Bet Piella, ha afirmat que “l’objectiu és que es generi negoci, que es facin contractes, i que els emergents vulguin venir perquè saben que és un lloc on fer negoci”.La pluja ha fet acte de presència aquest dissabte però fins ara havia respectat els esdeveniments. Des de l’organització, han reconegut que quan el MMVV coincideix amb un cap de setmana plujós pot baixar l’assistència. En tot cas, aquest dissabte no s’havia produït cap cancel·lació per les condicions meteorològiques, més enllà d’algun canvi d’ubicació. El MMVV tancarà aquest dissabte a la nit la seva 31a edició i ho farà amb les actuacions de The Crab Aplles, El Petit de Cal Eril i Dorian a la Plaça Major; i DJ Ojete, Búhos i Adala & The Same Song band a El Sucre. Sense incidències per violències sexualsLa regidora ha destacat que des que el dimecres va començar el mercat no s’ha produït cap incidència, tampoc al punt lila. Piella s’ha mostrat molt satisfeta d’haver estat la primera cita en que s’ha aplicat el protocol contra les violències sexuals en entorns d’oci elaborat per la Generalitat. Això s’ha traduït en dos punts liles, un a la Plaça Major i un al Sucre.

Relacionats