Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El Mercat de l’Audiovisual de Catalunya recuperarà la presencialitat en l’edició de setembre

ACN Granollers.-El Mercat de l’Audiovisual de Catalunya (MAC) recuperarà la presencialitat en la seva edició del proper mes de setembre. L’any passat es va celebrar al setembre a la Roca […]

Avatar
Agències 07/07/2021

ACN Granollers.-El Mercat de l’Audiovisual de Catalunya (MAC) recuperarà la presencialitat en la seva edició del proper mes de setembre. L’any passat es va celebrar al setembre a la Roca Fàbrica de les Arts de Granollers (Vallès Oriental) però en format totalment virtual, però de cara a l’edició 2021 es recupera la presència física tant de ponents com de públic i expositors. La jornada inaugural es durà a terme el 29 de setembre amb un avançament del Catalunya Media City (CMC), el projecte de ‘hub’ audiovisual que impulsa l’Institut Català de les Empreses Culturals i el Clúster Audiovisual de Catalunya. A més, també es programarà de nou la Fira MAC, centrada en la dinamització empresarial del sector.

La cita inclourà una experiència pionera com ho és la Primera Trobada del Podcasting a Catalunya, i la posada en marxa del primer Banc de Veus de la Ràdio i Televisió de Catalunya, que s’adreça a totes aquelles persones que volen provar la capacitat comunicativa de la seva veu. Amb les seves contribucions, es crearà un repositori permanent al qual podran accedir els professionals interessats en trobar veus per a fer-les servir en mitjans, així com productores audiovisuals i publicitàries.El programa d’enguany se centrarà en tres blocs temàtics, un primer centrat en el periodisme mòbil i la seva immediatesa, un segon sobre la ràdio musical amb els seus reptes de futur i un de tercer al voltant de ràdio i televisió, amb sessions de caràcter transversal.El programa del MAC 2021 està elaborat per la Comissió de Continguts, constituïda pel Clúster Audiovisual de Catalunya, la Xarxa de Comunicació Local, l’Observatori de la Ràdio a Catalunya (GRISS-UAB) i el Mercat Audiovisual de Catalunya.