Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

El Mercat de la Boqueria construeix una nova aula de formació i una plaça interior

ACN Barcelona.-El Mercat de la Boqueria acollirà a partir del març una nova plaça interior i una aula de formació que permetrà dur a terme activitat diverses. Aquests dos nous […]

Avatar
Agències 10/12/2019

ACN Barcelona.-El Mercat de la Boqueria acollirà a partir del març una nova plaça interior i una aula de formació que permetrà dur a terme activitat diverses. Aquests dos nous espais seran possibles gràcies a l’enderroc de dues illes de parades i són reformes que estan incloses en una Mesura de Govern aprovada el febrer de 2017, que recollia la necessitat d’esponjar l’oferta excedent del mercat per alliberar espais als quatre quadrants i recuperar el mercat pel veïnat. L’acte ha comptat amb la presència de la regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín, i del president de l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria, Salvador Capdevila.

Aquestes obres, que tenen per objectiu fer el mercat més confortable per a la compra quotidiana del veïnat, s’estan fent en paral·lel amb altres accions, com la limitació de l’entrada als grups de més de 15 persones divendres i dissabtes entre els mesos d’abril i octubre. També s’han incrementat les hores de seguretat i s’han dut a termes diferents actuacions de reforma del mercat com l’enderrocament d’una illa a la banda muntanya. Les obres per la construcció de la nova aula del mercat van començar el passat 2 de desembre i la previsió és que es pugui estrenar d’aquí quatre mesos, al març. Tindrà 50 m² i estarà situada a l’antiga illa del peix, situada a la banda mar i al costat del carrer de la Morera, després que s’hagin enderrocat les 14 parades que hi havia. Segons la regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín, l’objectiu és fer una aula que permeti explicar a totes les persones “com s’ha de comprar, quina és la diferència de comprar un producte o un altre i poder fer pedagogia de la importància de comprar menjar fresc i saludable”. El pressupost destinat és de 210.000 euros i serà gestionada per l’Associació de Comerciants de la Boqueria.Per fer possible l’esponjament també s’ha enderrocat l’illa de parades situada al quadrant Collserola-Llobregat, darrere de l’actual espai central de venda de peix. Això ha permès crear una nova plaça de 50 metres quadrats que millora la confortabilitat dels clients, facilita el pas i permet fer activitats d’interès per al mercat. L’obra ha tingut un cost de 43.000 euros i per fer-ho s’han hagut de traslladar els negocis que quedaven en aquestes ubicacions a altres establiments del mercat.En aquests moments, al mercat també s’està treballant en la construcció de sortides de fums a diversos bars per ventilar la zona comercial de la planta baixa i “reduir els fums al mercat”, segons ha dit del president de l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria, Salvador Capdevila. Actualment, la zona comercial no disposa de sistema de ventilació i les parades que disposen de cuina amb campana evacuen els fums a la part superior de les parades, dins del mercat. Així mateix, han afegit que de cara al futur volen canviar el terra del mercat.’Anem a sopar, la Boqueria convida’La Boqueria també ha presentat la nova campanya de nadal. Sota el lema ‘Anem a sopar, la Boqueria convida’ la Boqueria ha organitzat un sorteig. Del 2 de desembre de 2019 fins al 4 de gener de 2020 se sortejaran un total de 20 premis equivalents a un sopar per dues persones valorat en 200 euros en “restaurants gourmet” ha dit Salvador Capdevila.