Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El Memorial Democràtic instal·larà 119 llambordes Stolpersteine a Catalunya fins a finals d’any

ACN Barcelona.-El Memorial Democràtic preveu instal·lar, entre els mesos de maig i desembre d’aquest any 2021, un total de 119 llambordes Stolpersteine a Catalunya en record dels deportats als camps […]

Avatar
Agències 06/05/2021

ACN Barcelona.-El Memorial Democràtic preveu instal·lar, entre els mesos de maig i desembre d’aquest any 2021, un total de 119 llambordes Stolpersteine a Catalunya en record dels deportats als camps de concentració nazis. Són les peces artístiques urbanes creades per l’artista alemany Gunter Demnig. Es col·loquen al davant de la darrera residència que va tenir la persona en llibertat. La instal·lació d0aquesta nova remesa començarà aquest divendres 7 de maig a Roses (Alt Empordà), a les 12 del migdia, amb la col·locació de la peça en record del veí de la població deportat Ermengol Romañach. L’endemà, dissabte 8 de maig, s’instal·laran llambordes a Vilanova i la Geltrú (Garraf), Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) i Agullana (Alt Empordà).

En aquests moments a Catalunya hi ha 270 Stolpersteine. Amb la col·locació de les noves peces, a finals de 2021 n’hi haurà 389. El Memorial Democràtic és l’encarregat d’adquirir les llambordes i coordinar-ne la instal·lació. Les llambordes Stolpersteine són blocs de ciment, d’aproximadament 10 cm x 10 cm, amb una placa de llautó daurat on hi ha gravades les dades més rellevants de la víctima. Hi ha més de 82.000 llambordes a tot el món.