Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El matemàtic de la UB Xavier Ros Oton rep la Medalla d’Or Guido Stampacchia de la Unió Matemàtica Italiana

ACN Barcelona.-El professor d’investigació ICREA i catedràtic de la Universitat de Barcelona (UB) Xavier Ros Oton ha estat reconegut amb la Medalla d’Or Guido Stampacchia. Es converteix així en el […]

Avatar
Agències 15/07/2021

ACN Barcelona.-El professor d’investigació ICREA i catedràtic de la Universitat de Barcelona (UB) Xavier Ros Oton ha estat reconegut amb la Medalla d’Or Guido Stampacchia. Es converteix així en el primer investigador de l’Estat guardonat amb aquest premi internacional, que atorga la Unió Matemàtica Italiana. El premi reconeix experts de fins a 35 anys que hagin fet recerques significatives en el camp de l’anàlisi variacional i les seves aplicacions. El jurat ha definit l’investigador com a “líder mundial en el camp de les equacions en derivades parcials el·líptiques i en teoria variacional”. El guardó s’atorga cada tres anys.

Aquest matemàtic ha estat professor a la Universitat de Zuric i instructor ‘R.H. Bing’ a la Universitat de Texas a Austin (EUA). Actualment és investigador principal d’una ‘Starting Grant’ del Consell Europeu de Recerca (2019-2024) i s’ha incorporat aquest curs a la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la UB.