Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El Masnou demana eliminar les actituds tant sexistes com xenòfobes després de l’intent d’agressió sexual

ACN El Masnou.-Unes 200 persones s’han concentrat aquest dimecres als Jardins de Can Malet del Masnou (Maresme) per donar suport a la víctima de l’intent d’agressió sexual de la matinada […]

Avatar
Agències 03/07/2019

ACN El Masnou.-Unes 200 persones s’han concentrat aquest dimecres als Jardins de Can Malet del Masnou (Maresme) per donar suport a la víctima de l’intent d’agressió sexual de la matinada de dissabte, durant la Festa major de Sant Pere. Es dona la circumstància que l’atac el va protagonitzar un menor tutelat per la Generalitat i des del consistori s’ha volgut aprofitar l’acte per rebutjar també actituds xenòfobes, després que des d’alguns sectors de la població s’assenyalés el col·lectiu dels MENA. “Que cadascú respongui individualment pels seus fets, no com a col·lectiu”, recita el manifest que s’ha llegit. L’accent es posa també en la condemna “enèrgica” de l’agressió i de “qualsevol tipus d’agressió sexista, vingui de part de qui vingui, de qualsevol persona i nacionalitat, origen i condició”.

En aquest sentit, el Masnou es reivindica com un municipi “compromès amb la igualtat de gènere i en contra de qualsevol tipus de violència sexista” i recorda que, a més de les diferents accions de sensibilització i protocols d’actuació existents, des de l’any passat l’Ajuntament disposa d’un protocol específic contra les violències sexistes a les festes populars de la vila.Pel que fa a l’agressió, des del consistori recorden que “no es va arribar a consumar perquè amics del detingut, també menors tutelats, li van recriminar l’actitud i se’l van emportar”. És per això que l’Ajuntament rebutja que es pugui “generalitzar” o “criminalitzar tot el col·lectiu” i denuncia “l’estigmatització de les sigles” dels MENA.”Ens comprometem a continuar treballant per a l’eliminació al Masnou de la xacra social que representen les actituds sexistes i xenòfobes”, conclou el manifest. En aquest sentit, l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, ha fet una crida a la responsabilitat i demana a la població que es mobilitzi contra les agressions i a favor de la diversitat i la convivència.