Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

El mallorquí Joan Tomàs Martínez Grimalt guanya el Premi Jocs Florals 2023 pel poemari ‘Fosca Negra’

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Joan Tomàs Martínez Grimalt (Palma, 1984) és el guanyador del Premi de Poesia Jocs Florals de Barcelona 2023 pel seu llibre de poemes ‘Fosca Negra’. El jurat l’ha escollit entre les 92 obres que s’han presentat enguany, i li lliuraran el guardó el pròxim 10 de maig en el marc del festival Barcelona Poesia, al Saló de Cent de l’Ajuntament. Com a poeta, Martínez Grimalt ha publicat entre altres ‘Els Jorns’ (Premi Miquel Costa i Llobera per a poetes inèdits, 2008), ‘Proètica dels plaers’ (Premi Bernat Vidal i Tomàs, 2009) i ‘Epigramari’ (2021) i ha participat en diverses antologies col·lectives. És també dramaturg i guionista i, com a investigador, ha fet recerca sobre el moviment obrer i sobre la història social del teatre.

El jurat d’aquesta edició del Premi Jocs Florals està format per Xènia Dyakonova (presidenta), Begonya Mezquita Ramírez, Ester Andorrà Culubret i Melcion Mateu Adrover com a vocals, i Maria Callís Cabrera com a vocal i secretaria.

Publicitat

Joan Tomàs Martínez Grimalt va néixer a Palma l’any 1984. És Llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Història Comparada i doctor en Arts Escèniques per la mateixa universitat. Com a investigador s’ha dedicat a la recerca sobre el moviment obrer, així com també a la història social del teatre. Ha format part del Grup de Recerca en Arts Escèniques (2009-2014) i del Centre de Recerca en Arts Escèniques (2023).

Com a poeta, a banda de diversos i reeixits poemaris en solitari, també ha participat en les antologies col·lectives ‘Pedra Foguera’ (2008), ‘Joves narradors de Mallorca’ (2008) i ‘Ningú no ens representa. Poetes emprenyats’ (2011).

A més, és membre de la companyia Corcada Teatre amb la qual ha estrenat diversos espectacles com a dramaturg, entre d’altres ‘De com la inèrcia condiciona la mecànica’ (2015), conjuntament amb Joan Fullana, ‘Cabaret intimíssim’ (Premi ATAPIB, 2018), conjuntament amb Joan Fullana i Xavier Martínez o ‘Guia de supervivència per al desgel’ (2022).

Al marge de l’esmentada companyia, també ha estrenat altres obres com ‘Cendres. Cartografia de l’exili’ (Premi Pare Colom d’Inca, 2016) o ‘Comviure’ (Premi Ciutat de Palma d’Arts Escèniques, 2018), conjuntament amb Joan Fullana i Diego Ingold. També ha treballat com a guionista, en concret per a la 3a temporada de la sèrie ‘Mai neva a Ciutat’ (IB3 TV, 2019) i a la minisèrie ‘Llim’ (IB3 TV – Bastera Films – The Fly Hunter, 2023).

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió