Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

El Macba repassa en una mostra el món de l’autoedició i la música experimental

ACN Barcelona.-El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) repassa a la mostra ‘Manuals de reparacions i sons còsmics. Autoedicions per guarir el món sencer’ l’univers de l’autoedició i la música […]

Avatar
Agències 24/11/2021

ACN Barcelona.-El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) repassa a la mostra ‘Manuals de reparacions i sons còsmics. Autoedicions per guarir el món sencer’ l’univers de l’autoedició i la música experimental. L’exposició es podrà veure fins al maig de l’any vinent i parteix d’un seguit de projectes comunitaris que, des de la dècada dels anys seixanta, recorren aquestes dues opcions per activar noves formes d’existència i convivència, segons indiquen els seus responsables. Alhora, la proposta permet revisar “èxits i fracassos” de la contracultura i les seves influències en la cibercultura. Drop City, The Farm o projectes anarquistes com Provo o Christiania, basats en el disseny i l’arquitectura radicals, en són alguns exemples.

‘Manuals de reparacions i sons còsmics’ és una proposta d’exposició expandida en què es desplega una selecció “necessàriament incompleta i subjectiva” de publicacions gràfiques, textuals i sonores que utilitzen l’autoedició col·lectiva i experimental per atendre les emergències de la crisi climàtica i l’autogestió de recursos, afirmen els artífex de la mostra.