Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El MAC 2019 abordarà les necessitats dels mitjans locals posant l’accent en les innovacions i el futur del sector

ACN Granollers.-El Mercat de l’Audiovisual de Catalunya (MAC) abordarà les necessitats dels mitjans de comunicació de proximitat en la seva vintena edició que se celebra el 12 de juny al […]

Avatar
Agències 16/04/2019

ACN Granollers.-El Mercat de l’Audiovisual de Catalunya (MAC) abordarà les necessitats dels mitjans de comunicació de proximitat en la seva vintena edició que se celebra el 12 de juny al recinte de Roca Umbert de Granollers. La cita també posarà el focus en les últimes novetats tecnològiques i el que li espera al sector en el futur més proper. El programa inclou una vintena de sessions, activitats i tallers en què confluiran els diferents actors del sector audiovisual, com la Xarxa de Televisions Locals, el CAC o el Clúster Audiovisual de Catalunya. A banda, després de l’èxit de la col·laboració de l’any passat amb l’Observatori de la Ràdio a Catalunya (GRISS-UAB), que va organitzar la Jornada de la Ràdio, enguany el MAC torna a col·laborar amb l’entitat per oferir continguts directament relacionats amb aquest mitjà.

El MAC 2019 està preparant un conjunt de sessions que pretenen donar resposta directa a les necessitats dels mitjans locals. Entre d’altres el programa inclou ponències sobre els parcs audiovisuals i els centres de producció de Catalunya; les estratègies de màrqueting de guerrilla; els drets d’autoria i connexes en l’àmbit de les ràdios i les televisions públiques i privades; o la inversió publicitària. Els continguts del MAC, però, tenen una línia continuista amb propostes que miren el futur i posen el focus en les qüestions de més actualitat. Tampoc hi faltaran continguts relacionats amb la narrativa transmèdia, una línia que ja fa set anys que es tracta al MAC. En aquest àmbit destaquen una proposta sobre la intel·ligència artificial i la comunicació conduïda per Josep Maria Ganyet; o una sessió organitzada per la direcció general de Mitjans de Comunicació amb el suport de l’Institut Català de les Dones que pretén posar sobre la taula la perspectiva de gènere en els mitjans audiovisuals. Així mateix s’inclourà una xerrada que parlarà de la revolució de l’àudio i els seus aplicatius i una altra impulsada per l’Associació de Guionistes de Catalunya que convidarà professionals destacats d’aquest àmbit.