Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El Lliure estrena ‘Frank’, un espectacle sobre el franquisme per a públic familiar

ACN Barcelona.-El Teatre Lliure estrena ‘Frank’, un espectacle que repassa la història del franquisme adreçat a un públic familiar. El muntatge és una adaptació de l’àlbum il·lustrat ‘Frank. La increïble […]

Avatar
Agències 06/05/2021

ACN Barcelona.-El Teatre Lliure estrena ‘Frank’, un espectacle que repassa la història del franquisme adreçat a un públic familiar. El muntatge és una adaptació de l’àlbum il·lustrat ‘Frank. La increïble història d’una dictadura oblidada’, de Ximo Abadia, que observa la història real del dictador Francisco Franco i els moments més crus de la dictadura fins arribar a la democràcia. La direcció del muntatge corre a càrrec de Clara Manyós i Xesca Salvà, mentre que les protagonistes són tres actrius de tres generacions diferents, Agnès Busquets, Anna Pérez Moya i Núria Solina. Es tracta d’una proposta sobre el poder i la Història adreçada a nens a partir de 7 anys, segons destaquen els responsables de la iniciativa, que es podrà veure del 15 al 30 de maig.

‘Frank’ parteix d’una dictadura de quadrats, erigida trepitjant la llibertat dels triangles, dels cercles i de tota la resta de formes, i convida el públic a entrar al seu món i seguir les seves normes. “Del conte de Ximo Abadía n’hem agafat la idea d’un dictador que trenca, enterra i fa desaparèixer tota la resta de formes per tal que només existeixin quadrats”, expliquen Manyós i Salvà. A partir d’aquí, han creat un univers nou que parla de franquisme i dictadura, però també de la democràcia i d’on som avui en dia. “La conclusió final és que aquí estem, amb els forats mig oberts i mig tapats, amb els morts a les fosses, amb les llibertats a mitges”, apunta Salvà.De la seva banda, Busquets, Solina i Pérez Moya destaquen que es tracta d’una proposta adreçada al públic infantil però també a l’adult, un muntatge “sense cap mena de censura, on es diuen les coses pel seu nom”.Aquesta primavera el Lliure ha programat diferents espectacles al voltant del franquisme, com ara ’23 F. Anatomia d’un instant’ o ‘El bar que se tragó a todos los españoles’. Amb l’adaptació del conte de Ximo Abadía, aquesta línia programàtica arriba també al públic familiar.’Frank’ es podrà veure durant tres caps de setmana, del 15 al 30 de maig, a l’Espai Lliure de Montjuïc.