Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El Llibrestiu converteix la plaça Independència de Girona en epicentre de la novel·la negra

ACN Girona .-La primera edició del Llibrestiu ha convertit la plaça Independència de Girona en epicentre de la novel·la negra. L’esdeveniment, que s’ha fet en diverses ciutats de Catalunya, ha […]

Agències 15/07/2021

ACN Girona .-La primera edició del Llibrestiu ha convertit la plaça Independència de Girona en epicentre de la novel·la negra. L’esdeveniment, que s’ha fet en diverses ciutats de Catalunya, ha aprofitat la tirada del Sant Jordi d’estiu celebrat el juliol de l’any passat arran de la pandèmia per crear una nova jornada dedicada als llibres. A Girona, igual que a Vic, s’ha fet al carrer i hi han participat una desena de llibreries. S’hi han fet xerrades, lectura de contes i signatura de llibres. Tot a l’entorn d’aquest gènere literari. La presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, Carme Ferrer, ha explicat que l’objectiu de la fira és “apropar la literatura a la ciutadania” aprofitant que “molta gent compra llibres abans de marxar de vacances”.

Apropar la lectura a la ciutadania. Amb aquest objectiu més d’un centenar de llibreries d’unes quarantena de ciutats catalanes han participat en la primera edició del Llibrestiu. A Girona, la jornada s’ha celebrat a l’aire lliure, a la plaça Independència i, a diferència d’altres ciutats, s’ha optat per fer un monogràfic dedicat a la novel·la negra. Ferrer ha explicat que la intenció és que aquesta sigui la primera edició de moltes i que han escollit aquesta temàtica per intentar oferir un espai de desconnexió en un moment com l’actual. “Hem pensat que ara a l’estiu relaxa i és un bon moment per a la novel•la negra”, ha afirmat Ferrer. La presidenta del Gremi de Llibreters també ha assegurat que el sector està molt “content” d’haver tirat endavant una iniciativa com aquesta. “Creiem que l’any que ve repetirem”, ha afegit. Des de les cinc de la tarda i fins a la nit, pel Llibreestiu s’hi apleguen una desena de llibreries. S’hi fan xerrades, lectura de contes i signatura de llibres. Un dels autors que hi participen és Albert Gassull amb el seu llibre ‘L’instant precís’. Gassull celebra la jornada. “Aquestes coses són sempre magnífiques pels autors i per a la lectura en general. Qualsevol festa al voltant del llibre sempre és genial”, ha afirmat. A un quart de deu del vespre, el Llibrestiu es traslladarà al cinema Truffaut on es projectarà un episodi de ‘Crims’ de Carles Porta ambientat a Girona. Una iniciativa celebrada pel lectorsMalgrat que a primera hora l’afluència de públic ha estat més aviat minsa, ben entrada la tarda els visitants s’han animat a visitar la fira. Moltes s’han trobat les parades sense saber-ho i s’hi han acostat per comprar llibres. És el cas de Juan Pablo, que ha vingut des de Palafrugell (Baix Empordà) a passar el dia i s’ho ha trobat. “Crec que és molt bo que hi hagi aquest tipus de llocs, sobretot per als amants de la lectura”, ha dit. L’Imma ha vingut amb les seves filles de Montgat i també s’ho ha trobat per casualitat. “Jo ho trobo perfecte. S’hauria de fer més sovint encara que no sigui Sant Jordi perquè és una manera de crida a la lectura”, ha assegurat.