Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

El lleure divers es concentra a Barcelona per demanar la reobertura de les activitats per a persones amb discapacitat

ACN Barcelona.-Desenes de persones s’han concentrat aquest dissabte a la plaça Sant Jaume de Barcelona per demanar al Govern que reobrir les activitats de lleure per a persones amb discapacitat […]

Avatar
Agències 06/02/2021

ACN Barcelona.-Desenes de persones s’han concentrat aquest dissabte a la plaça Sant Jaume de Barcelona per demanar al Govern que reobrir les activitats de lleure per a persones amb discapacitat i en risc d’exclusió social. La Xarxa d’Entitats Lleure Divers constata que en el manifest signat per miler i mig de persones i 75 entitats que “una societat sana és una societat que no deixa enrere ningú”. En concret, el sector demana que s’aprovi un protocol ja redactat i que està en mans de Salut perquè passi després al Procicat, de forma que les activitats d’oci i lleure adreçades a aquest col·lectiu siguin considerades essencials.

(En l’actualització s’han afegit imatges de vídeo de la batucada a plaça Sant Jaume i declaracions de Gabriel Barba, portaveu de la Xarxa d’Entitats de Lleure Divers en Lluita).Constaten la necessitat d’aquests espais d’oci pel bon funcionament individual i social de les persones amb diversitat, així com la impossibilitat de trobar espais de descans físic i emocional per part de les famílies. En un ambient festiu, l’associació Reperkutim ha amenitzat l’acte a ritme de batucada i s’ha acabat amb un brindis simbòlic de confeti.A l’espera del vistiplau del Procicat”Ja hi ha un protocol redactat i consensuat amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per reprendre les activitats del lleure divers. Ara només falta el vistiplau del Procicat”, ha comentat Gabriel Barba, portaveu de la Xarxa d’Entitats de Lleure Divers en Lluita. “A dia d’avui no hi ha res, estem fent serveis mínims i fregant l’alegalitat”, ha reconegut Barba, que ha parlat d’acompanyaments individuals a famílies molt necessitades amb discapacitats a càrrec. Fa set mesos que no poden fer oci en condicions normals i això ja ha provocat retrocessos en algunes persones. “Les sortides, les excursions, els cinemes i els caps de setmana tan necessaris per al benestar de les persones amb diversitat funcional –i també per al descans de les famílies- han desaparegut”, ha lamentat el portaveu de la Xarxa d’Entitats de Lleure Divers en Lluita. “No teníem cap conveni concret i per això ha calgut redactar aquest protocol del lleure divers. Cada cop que han aturat extraescolars i l’esport ens han anul·lat sense tenir en compte les nostres necessitats i particularitats”, ha conclòs Barba.