Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El líder de Vox a Andalusia rebutja que s’hagi elevat la pena a ‘la Manada’ i creu que és per “una apreciació” del TS

ACN Barcelona.-El líder de Vox a Andalusia, Francisco Serrano, ha rebutjat la sentència del Tribunal Suprem als membres de ‘la Manada’, en què s’ha elevat la pena inicial de 9 […]

Avatar
Agències 22/06/2019

ACN Barcelona.-El líder de Vox a Andalusia, Francisco Serrano, ha rebutjat la sentència del Tribunal Suprem als membres de ‘la Manada’, en què s’ha elevat la pena inicial de 9 a 15 anys de presó per violació, i assegura que el canvi només es deu a “una apreciació” dels magistrats. “La diferència entre una violació i una agressió sexual només depèn de la pròpia apreciació que es fa dels fets provats, que no es poden alterar i que ja es van provar en primera instància”, ha explicat en un fil de Twitter. Així, Serrano ha assegurat que, segons el seu parer, no s’hauria de “canviar, alterar ni empitjorar” la sentència condemnatòria. “És una sentència carregada de condicionants mediàtics i polítics que acabarà al Tribunal Constitucional”, ha avisat, per després afegir que aquesta no serà “ni la primera vegada ni l’última”.

Serrano, que és ex-magistrat, ha explicat a Twitter que amb aquesta sentència del Suprem, que eleva les penes respecte el veredicte del Tribunal Superior de Justícia de Navarra, “es va contra la doctrina jurisprudencial segons la qual a través d’un recurs no es pot condemnar un absolt en primera instància o empitjorar la situació com a conseqüència d’una nova fixació dels fets provats”. En aquest sentit, Serrano ha apuntat que un canvi en les penes només es podria donar “si la sentència inicial no tingués motivació i fos incongruent i irracional”. “Només es podria revocar per infracció de normes substantitves, no sense abans escoltar els acusats”, segueix.L’advocat afegeix aquí que, segons el seu parer, no es dóna aquesta situació en el cas de ‘la Manada’, on creu que ja es van valorar els fets provats en primera instància al TSJN i que aquests “no es poden alterar”. “Ja es van practicar, valorar i raonar amb immediació en primera instància”, afirma.Serrano, per tant, rebutja que es pugui empitjorar la pena als cinc condemnats per violació tenint en compte que “els fets no s’han alterat”, i acusa el tribunal de modificar la sentència “segons una apreciació” i de tenir una sentència “carregada de condicionants mediàtics i polítics”.