Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

El líder de la UGT planteja que els desocupats que rebutgin una oferta laboral deixin de cobrar la prestació

ACN Madrid – El secretari general de la UGT a l’Estat, Pepe Álvarez, ha qüestionat que els desocupats que rebutgin ofertes laborals hagin de poder continuar cobrant subsidis públics. En […]

Agències 09/03/2023

ACN Madrid – El secretari general de la UGT a l’Estat, Pepe Álvarez, ha qüestionat que els desocupats que rebutgin ofertes laborals hagin de poder continuar cobrant subsidis públics. En una trobada informativa organitzada per El Mundo aquest dijous, Álvarez ha criticat que les oficines d’ocupació “s’han convertit en “simples registres”. “No hi ha polítiques actives”, ha remarcat, i ha dit que “no pot ser que es tiri la tovallola” i s’assumeixi l’elevada taxa d’atur d’Espanya en relació amb altres països europeus. “Serà un pas més que haurem de fer”, ha dit sobre penalitzar més els desocupats que no acceptin ofertes laborals en les quals encaixin.

“Una persona que rebutja una oferta de feina, oferint-li formació, tenint qualificacions per poder-la fer, és una persona que si està rebent un subsidi públic sigui de desocupació o l’ingrés mínim vital, jo crec que aquest país s’hauria de plantejar si l’ha de continuar cobrant o no”, ha afirmat.

D’altra banda, sobre la negociació de l’acord per a l’ocupació i la negociació col·lectiva, l’AENC on s’emmarquen els convenis, Álvarez ha esperat que “en els pròxims dies” es pugui tancar un acord amb la CEOE i ha defensat la proposta d’augments salarials feta pels sindicats en un “acte de responsabilitat”.