Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El Liceu renova per a quatre temporades a Josep Pons com a director musical i Pablo Assante dirigirà el Cor

ACN Barcelona.-El Patronat de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, presidit per Salvador Alemany, celebrat aquest dimecres ha ratificat la reorganització del Departament Musical del Liceu, aprovada per la […]

Avatar
Agències 14/07/2021

ACN Barcelona.-El Patronat de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, presidit per Salvador Alemany, celebrat aquest dimecres ha ratificat la reorganització del Departament Musical del Liceu, aprovada per la Comissió Executiva del Teatre. En aquest context, s’ha renovat per a quatre temporades addicionals del contracte del mestre Josep Pons com a director musical del Gran Teatre, amb la comesa de consolidar el projecte de millora de l’Orquestra Simfònica i el Cor del Liceu, iniciat l’any 2012 amb la seva arribada, i la projecció de futur del departament. Pons comptarà amb el suport d’una adjunta a la direcció musical que anirà a càrrec de Conxita Garcia. El relleu a la direcció del Cor del Gran Teatre del Liceu l’agafa el director argentí Pablo Assante.

La nova organització pretén la consolidació del projecte musical encarregat al mestre Pons i l’ampliació del seu àmbit d’actuació per atendre noves necessitats del Teatre, tant artístiques, de nous formats i públics, educatives i socials. Per a solidificar aquest pla estratègic de creixement i millora artística, Pons comptarà amb el suport d’una adjunta a la direcció musical que anirà a càrrec de Conxita Garcia, persona de total confiança del mestre i amb àmplia trajectòria al Liceu, on ha estat la directora titular del Cor des de l’any 2015. La nova responsabilitat d’adjunta a la direcció musical té tres àmbits principals d’actuació: assistència i assessorament musical al Teatre, tant en les produccions futures com en les que s’estiguin duent a terme; suport a diferents departaments del Teatre i col·laboració en projectes de perfeccionament i professionalització. El relleu a la direcció del Cor del Gran Teatre del Liceu l’agafa el director argentí Pablo Assante. Llicenciat en Música, especialitat direcció orquestral i direcció coral a la Universitat Catòlica Argentina, va prosseguir amb l’estudi de les dues especialitats al Mozarteum de Salzburg (càtedra Denis Russell / Jorge Rotter i Karl Kamper). Ha estat director del Cor de teatres lírics d’arreu del món com ara els de Dresden (Semperoper) i el Teatre Carlo Felice de Gènova, entre d’altres. També ha col·laborat amb el Teatro dell’Opera i l’Accademia Nazionale di Santa Cecilia di Roma, Staatsoper München, etc. El nou director del Cor ha treballat amb mestres de gran renom internacional com Kurt Masur, George Prêtre, Sir Colin Davis, Christian Thielemann, Fabio Luisi, Kiril Petrenko En aquesta nova estructura del Teatre, Antoni Pallès amplia l’àmbit de responsabilitat i assumeix també el LiceuAprèn i el LiceuApropa, quedant com a director del Departament Musical, Educatiu i Social, i Josep M. Armengol queda designat director tècnic d’Orquestra i Cor.