Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El Liceu, nominat als Premis Fedora 2021 amb l’òpera de cambra i nova creació ‘Alexina B.’, de Raquel García-Tomás

ACN Barcelona.-El Gran Teatre del Liceu de Barcelona ha estat nominat als Premis Fedora 2021 amb l’òpera de cambra i nova creació ‘Alexina B.’, de la compositora Raquel García-Tomás dins […]

Avatar
Agències 02/02/2021

ACN Barcelona.-El Gran Teatre del Liceu de Barcelona ha estat nominat als Premis Fedora 2021 amb l’òpera de cambra i nova creació ‘Alexina B.’, de la compositora Raquel García-Tomás dins la categoria de Nova producció d’òpera. L’equip creatiu es completa amb el llibret d’Irène Gayraud i la direcció d’escena de Marta Pazos. ‘Alexina B.’, que s’estrenarà la temporada 2022-2023 al teatre, s’inspira en la història d’una persona intersexual nascuda el 1838 i vol subratllar la necessitat actual de pensar més en termes de gènere que no pas de sexe. El teatre competeix en aquests guardons amb altres projectes provinents de l’Opéra de Lille, Festival d’Aix-en-Provence, The Opera Story i Théâtre du Châtelet.

Els Fedora Prizes es concedeixen a projectes artístics que col·laboren en la creació de noves produccions d’òpera i ballet per arribar a públics més amplis, així com en projectes educatius i digitals. El projecte del Liceu ha estat l’únic de l’estat espanyol nominat.Un cop revelats els projectes nominats als premis, s’ha obert una fase de votacions en la mateixa plataforma que durarà de l’1 al 26 de febrer. Durant quatre setmanes, el públic en general pot votar en línia pels seus projectes favorits d’òpera, ballet, educació i digitals. Tot i que hi ha un jurat d’experts que són els qui decideixen els guanyadors, hi ha una de les posicions que es pot arribar per votació popular i oberta, i que permet que el projecte obtingui fons de Fedora.