Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

El Liceu ja assaja la versió semiescenificada del musical ‘My fair lady’

ACN Barcelona.-El Gran Teatre del Liceu estrenarà aquest dijous a Barcelona una versió semiescenificada del musical ‘My fair lady’ de Frederik Loewe. L’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre […]

Avatar
Agències 20/07/2021

ACN Barcelona.-El Gran Teatre del Liceu estrenarà aquest dijous a Barcelona una versió semiescenificada del musical ‘My fair lady’ de Frederik Loewe. L’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre han començat a assajar aquest dimarts, amb el director Alfonso Casado al capdavant i un elenc 100% britànic que és el mateix que acaba d’estrenar la versió de l’obra al Grange Festival de Londres. Són Ellie Laughare, Steven Pacey, Richard Suart, Peter Polycarpou, Nadim Naarman i Susie Blake. De tot plegat se n’oferiran dues úniques funcions, els dies 22 i 23 de juliol, amb l’aforament limitat al 65% de la capacitat del teatre per mantenir les distàncies en plena cinquena onada de la covid-19.

‘My fair lady’ es va fer molt popular per la seva adaptació cinematogràfica, dirigida per George Cukor el 1964 amb Audrey Hepburn com a protagonista. Però el film és de fet l’adaptació de la comèdia musical homònima, inspirada al seu torn en l’obra de George Bernard Shaw sobre el mite de ‘Pigmalió’ (1914).La comèdia narra la història de la florista Eliza Doolittle, que comença a rebre lliçons del fonetista Professor Henry Higgins, qui s’obsessiona amb convertir-la en una dama elegant de l’alta societat londinenca.L’Orquestra i el Cor (vestits encara de carrer) i els solistes han assajat aquesta tarda la producció escenificada de ‘My fair lady’, una versió feta per Guy Unsworth que tot just es va estrenar a Londres divendres passat. Unsworth és conegut per ser el director d’escena de diversos musicals actuals, com ‘Cool Rider’ o ‘Julius Caesar, entre altres. En la seva versió, els cinc personatges protagonistes no sols interpreten les cançons del musical sinó que actuen sobre l’escenari, això sí, en l’estret marge d’espai que els deixen l’orquestra i el cor ubicats també dalt de les taules, i sense escenografia.