Dimecres, 21 d'octubre de 2020 - Edició 818
La República

El Liceu inaugura temporada amb mesures per la covid-19 i es retroba amb el públic després de sis mesos

ACN Barcelona.-El Gran Teatre del Liceu ha reobert portes després de sis mesos tancat per la pandèmia del coronavirus. El teatre s’ha retrobat amb el públic amb mesures de seguretat […]

Avatar
Agències 27/09/2020

ACN Barcelona.-El Gran Teatre del Liceu ha reobert portes després de sis mesos tancat per la pandèmia del coronavirus. El teatre s’ha retrobat amb el públic amb mesures de seguretat per la covid-19, com l’aforament reduït a la meitat -1.144 butaques-; entrades i sortides esglaonades; presa de temperatura a través de càmeres i dispensadors de gel hidroalcohòlic instal·lats en diversos punts. La soprano Sondra Radvanovsky i el tenor Piotr Beczala, dues veus molt destacades de la lírica internacional, han estat els encarregats d’inaugurar la temporada, acompanyats pel pianista Camillo Radicke, amb un recital que ha captivat els assistents.

Els reconeguts artistes han actuat aquest diumenge davant un Liceu amb la meitat de les butaques buides però ple dins de les possibilitats. Els espectadors havien anat omplint la platea i els pisos de l’emblemàtic coliseu barceloní fins a la meitat de l’aforament; sense programes de mà -sí que es podia descarregar la informació- i sense servei de guarda-roba. Aquests són alguns dels canvis amb què s’ha presentat el Liceu en la seva reobertura, a més dels dispensadors de gel hidroalcohòlic, fletxes al terra marcant itineraris i unes càmeres tèrmiques per prendre la temperatura a mesura que els espectadors han anat entrant. “És un dia emotiu per als amants de la música, del Liceu i de la cultura en general. Veig les cares de la gent, emocionada per tornar”, ha afirmat el director general del Liceu, Valentí Oviedo, sobre una reobertura marcada per les mesures de la covid-19 i la possibilitat de retrobar-se amb l’òpera més de mig any després. En declaracions a l’ACN abans de començar el concert, Oviedo ha observat que l’entrada esglaonada, amb alguns dels assistents que havien d’arribar abans, ha funcionat com havien previst i en aquest sentit ha destacat el “civisme” i la “comprensió” del públic davant de la nova situació. El director general del Liceu ha destacat el “luxe” que significa que una de les millors sopranos i un dels millors tenors del món inaugurin la temporada. Radvanovsky i Beczala, que es van emocionar fa uns dies en la presentació del concert per com està colpejant la pandèmia els artistes, han desplegat el carisma en àries i duos en una proposta passional que ha rebut l’escalf del públic amb amplis aplaudiments.

Relacionats