Dimarts, 2 de març de 2021 - Edició 950
La República

El Liceu estrena a Espanya ‘Lessons in Love and violence’ sobre “l’amor i el poder” de George Benjamin i Martin Crimp

ACN Barcelona.-El Gran Teatre del Liceu estrenarà a Espanya el 26 de febrer, la producció ‘Lessons in Love and violence’, que té com a tema central “l’amor i el poder” […]

Avatar
Agències 23/02/2021

ACN Barcelona.-El Gran Teatre del Liceu estrenarà a Espanya el 26 de febrer, la producció ‘Lessons in Love and violence’, que té com a tema central “l’amor i el poder” i és obra del compositor George Benjamin i l’autor Martin Crimp, i amb posada en escena de Katie Mitchell. La producció se situa en l’actualitat malgrat ser una obra basada en l’època medieval que explica la relació entre el rei Eduard II i el seu amant Piers Gaveston. Segons ha detallat Benjamin en roda de premsa, l’òpera parla simultàniament de les persones de fa 800 anys i de les d’avui, on la gelosia, el poder, la intol·lerància són aspectes de la naturalesa humana. Ha assenyalat que tot i ser una història sobre les relacions homosexuals, va molt més enllà i és més complexa.

“No se centra en un únic tema, però té en el centre l’amor homosexual”, ha dit Benjamin. El compositor ha destacat que si bé hi ha molts tipus d’amor i d’odi, no volien en absolut predicar cap idea, sinó fer una proposta dramàtica que ha donat lloc a una història “fascinant i terrible”. Per a ell, l’òpera mostra com el que passa dins d’una habitació pot tenir conseqüències terribles en el món.A parer seu, basar l’òpera en una època històrica crea en certa manera una “paradoxa” perquè tot i que sembla un temps pretèrit, les emocions “semblen molt immediates i profundes”, més que no pas si haguessin situat l’obra en un temps real. “Si escribissim una òpera sobre Trump seria massa immediat”, ha dit Benjamin. Per a ell seria com escriure un reportatge de premsa, i les idees dels espectadors intereferirien amb la capacitat de la música i l’òpera d’evocar altres realitats.