Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

El Liceu cancel·larà ‘La Traviata’ a partir del 8 de desembre si no s’elimina el topall de 500 persones

ACN Barcelona.-La Comissió Executiva del Gran Teatre del Liceu s’ha reunit aquest dissabte i ha ratificat la proposta de la direcció de cancel·lar les representacions de ‘La Traviata’ a partir […]

Avatar
Agències 05/12/2020

ACN Barcelona.-La Comissió Executiva del Gran Teatre del Liceu s’ha reunit aquest dissabte i ha ratificat la proposta de la direcció de cancel·lar les representacions de ‘La Traviata’ a partir del 8 de desembre si no s’elimina el topall de 500 persones previst en la fase 1 del pla de desescalada. El teatre tenia prevista una ocupació limitada al 50% del seu aforament a partir de dilluns, és a dir, 1.144 entrades, corresponent a la fase 2 del pla. El fet que Catalunya no hagi avançat de tram ha provocat que la comissió hagi constatat la impossibilitat de continuar celebrant representacions amb una presència màxima de 500 persones, poc més del 20% de l’aforament.

Així doncs, la funció d’aquest dissabte se celebrarà tal i com estava previst, amb el límit de 500 espectadors. Si no s’elimina el topall de 500 espectadors durant el diumenge, la funció especial del Liceu Under 35, prevista per al dilluns, es limitarà a 500 joves, tal i com marca el Procicat. En canvi, si hi hagués una revisió per part del Govern, es podria ampliar a 1.144 butaques. De moment es manté la funció del dimarts i les futures representacions amb previsió d’ocupació del 50%, pràcticament amb tot el taquillatge venut, però si no hi hagués canvis en les properes hores, la programació quedaria suspesa “fins que s’observi una previsió de normalitat que deixi enrere les costoses reprogramacions i cancel·lacions”. A la reunió de la comissió hi ha assistit el president de la Fundació, Salvador Alemany; la consellera de Cultura, Àngels Ponsa; el secretari general de Cultura, Lluís Baulenas; la directora general de l’INAEM, Amaya de Miguel; el subdirector general de Música y Danza del Ministeri de Cultura, Antonio Garde, i el tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona Joan Subirats, entre altres. També hi era el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, com a convidat.De Miguel s’ha ofert a aportar les experiències del Teatre de la Zarzuela i el Real de Madrid, així com altres teatres d’òpera d’Espanya que, actualment, estan operant amb percentatges superiors al 50%.