Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El laboratori clínic de la Fundació Salut Empordà ha analitzat més de 5.000 PCR des del maig

ACN Figueres.-El laboratori clínic de la Fundació Salut Empordà (FSE) disposa des del maig passat de la tecnologia necessària per analitzar PCR i detectar positius de covid-19. Des de llavors […]

Avatar
Agències 12/10/2020

ACN Figueres.-El laboratori clínic de la Fundació Salut Empordà (FSE) disposa des del maig passat de la tecnologia necessària per analitzar PCR i detectar positius de covid-19. Des de llavors ha processat més de 5.000 PCR i la capacitat d’anàlisi és de 500 al dia. La incorporació d’aquesta maquinària ha costat uns 35.000 euros i s’ha reforçat el servei amb la contractació de dos tècnics. L’aposta per aquesta tecnologia ha permès tenir resultats amb menys temps perquè ja no s’han de traslladar les mostres a un altre centre. Amb l’inici de la pandèmia, s’enviaven al Parc Martí i Julià (Laboratori Clínic territorial ICS – Girona) per a què fossin processades.

La PCR és una tècnica complexa que inclou diferents procediments: inactivació de la mostra, extracció de l’àcid nucleic i la seva posterior amplificació i detecció. Disposar d’aquesta tecnologia ha permès a la Fundació “anticipar-se a l’inici del curs escolar i a un possible augment de casos de la COVID-19”, segons destaquen en un comunicat.