Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El Konvent de Cal Rosal engega una segona edició del festival de circ Kontrast amb més programació i nous espais

ACN Cal Rosal – El centre cultural Konvent programa una segona edició del festival de circ Kontrast, de la mà de la companyia My!Laika i el seu projecte de circ […]

Agències 31/03/2022

ACN Cal Rosal – El centre cultural Konvent programa una segona edició del festival de circ Kontrast, de la mà de la companyia My!Laika i el seu projecte de circ itinerant, la carpa Side-Kunst Cirque. El certamen creix en volum de programació i diversitat d’activitats, espais i propostes. A més, per primer cop, inclou una exposició al voltant del circ. En concret, es tracta de la ‘Col·lecció de curiositats 0.1’, de Maria Solà. Entre les propostes, destaca l’espectacle Rouge Nord, de la companyia francesa Cirque Pardi!, que encara no s’ha estrenat mai a Catalunya i que ofereix una proposta de circ al carrer de gran format. El certamen tindrà lloc del 15 al 24 d’abril en diferents espais del Konvent i el nucli de Cal Rosal (Olvan).

Kontrast prové del mot italià ‘Contrasti’, el nom que els circenses italians utilitzen de de fa generacions per denominar els artistes “sense dinastia”. És a dir, que no procedeixen de famílies de circ tradicionals. Enguany, les companyies i grups musicals que passaran pel certamen són: My! Laika, Cirque Pardi!, Sacekripa Los Putos Makinas, La Chinche Negra, Atonita cie, Muovipussi, Deadwood, JUR, Fratelli La Strada, Intrepidus, Derek Van Der Buckle & Carmen Muñoz, Phonophobia i els djs Bassphilia i Sebastian Dali (Fusion Crew).

Les entrades per als espectacles es poden adquirir a través del mail konventreserva@gmail.com i als establiments Corpus (Berga), Victòria Vins (Gironella) i Casa Enfruns (Cal Rosal). Els abonaments per dia només es poden adquirir a través del correu electrònic.

Konvent Cirk

Konvent cirk és un espai de recerca, creació i exhibició que neix el 2020 de la voluntat de fer una aposta per aquelles propostes de circ contemporani que investiguen i arrisquen amb nous llenguatges i formats. L’objectiu és acostar el circ contemporani al Berguedà , i així promoure la descentralització de la cultura dels grans nuclis urbans.