Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El jutjat desestima la demanda del guàrdia civil contra Òmnium per usar la seva declaració al Suprem

ACN Barcelona.-El jutjat de primera instància número 57 de Barcelona ha desestimat la demanda d’un guàrdia civil contra Òmnium Cultural per vulneració del dret a la imatge, després que l’entitat […]

Avatar
Agències 19/11/2020

ACN Barcelona.-El jutjat de primera instància número 57 de Barcelona ha desestimat la demanda d’un guàrdia civil contra Òmnium Cultural per vulneració del dret a la imatge, després que l’entitat utilitzés la gravació sonora de la declaració de l’agent durant el judici al Suprem per l’1-O. La magistrada conclou que la veu es va obtenir lícitament, perquè la gravació era pública, l’agent estava en un acte de servei, perquè era la seva obligació declarar per ordre judicial, i que Òmnium no té finalitats comercials. Per això, fa prevaldre el dret a la llibertat d’expressió de l’entitat per sobre del dret a la imatge de l’agent.

La sentència recorda que Òmnium és una entitat sense afany de lucre i que la campanya per captar socis era anterior a aquell anunci. La magistrada també explica que Òmnium va fer públics altres declaracions d’agents durant el judici. A més, el to burlesc que acompanyava l’àudio de l’agent en la campanya de promoció d’Òmnium no incloïa expressions pejoratives o ofensives.La veu de l’agent, sense cap tret particular, diu la magistrada, no podia ser reconeguda per ningú més que el seu entorn immediat, i no es va alterar. De fet, la declaració la van fer pública nombrosos mitjans de comunicació aquells dies.La magistrada no valora la declaració del guàrdia civil al Suprem, quan va dir que havia vist “banderes d’Òmnium” a la seu d’Economia el 20-S, banderes inexistents, i per això tampoc té en compte l’al·legació del denunciant recordant que l’entitat no l’havia denunciat per fals testimoni.