Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El Jutjat de Manresa arxiva la denúncia contra el Consorci del Bages per la gestió dels residus de la covid-19

ACN Manresa.-El Jutjat d’Instrucció número 6 de Manresa ha arxivat la denúncia contra el Consorci del Bages per la gestió de residus sanitaris generats per la covid-19. El jutge no […]

Avatar
Agències 05/07/2021

ACN Manresa.-El Jutjat d’Instrucció número 6 de Manresa ha arxivat la denúncia contra el Consorci del Bages per la gestió de residus sanitaris generats per la covid-19. El jutge no hi veu cap indici de delicte ja que, tal com defensava l’empresa des d’un inici, els residus abocats a l’abocador de Bufalvent eren residus sanitaris del Grup I i II i, per tant, es podien vessar en aquest dipòsit. La fiscalia va acusar el Consorci del Bages i els seus responsables de presumptes delictes contra medi ambient i la salut pública per “irregularitats” durant la gestió, transport i eliminació de residus generats pel coronavirus. Per això, va demanar al jutjat que obrís un procediment contra els acusats, però ara el jutge ho ha descartat.

El jutge també ha arxivat la denúncia pel mateix motiu contra l’empresa Vilà Vila i dona credibilitat al testimoni dels administradors de l’empresa, que van explicar que transportaven els residus sanitaris generats per la covid-19 des de l’Hospital de Manresa fins a la incineradora de Mataró i que, en cap cas, els depositaven a l’abocador de Bufalvent. Al Bages, només hi abocaven els residus qualificats dins del Grup I i II, que en cap cas estan considerats com a perillosos. Així doncs, en l’auto, el jutge del Jutjat número 6 de Manresa descarta obrir cap procediment perquè no s’han trobat indicis de criminalitat.