Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El jutjat de Falset investiga l’origen de l’incendi de Ribera d’Ebre

ACN Vinebre.-El jutjat únic de Falset ha obert diligències prèvies aquest divendres per esclarir les causes de l’incendi que va començar dimecres a la tarda a Ribera d’Ebre i que […]

Avatar
Agències 28/06/2019

ACN Vinebre.-El jutjat únic de Falset ha obert diligències prèvies aquest divendres per esclarir les causes de l’incendi que va començar dimecres a la tarda a Ribera d’Ebre i que afecta també el Segrià i les Garrigues. Un cop rebuda informació inicial tant d’agents rurals com del cos de Mossos d’Esquadra, la jutgessa els ha oficiat perquè aportin totes les dades de què disposin i perquè els agents de policia realitzin la investigació oportuna. No hi ha, però, cap persona investigada dins de la causa i en aquest moment la informació rebuda pel jutjat no assenyala autories sinó diferents hipòtesis sobre l’origen del foc. En aquest sentit, les prèvies del jutjat de Falset emparen la investigació que els Mossos han de fer.

El cos d’Agents Rurals va determinar que el punt d’inici de l’incendi de Torre de l’Espanyol va ser un femer de gallinassa que va autocombustionar, provocant el foc. L’explotació complia amb els requisits establerts per la normativa però tot apunta que el hauria fet una gestió incorrecte de les dejeccions ramaderes que, sumat a les condicions extremes de calor, va originar l’incendi.