Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El jutjat avala el model de semillibertat d’Oriol Pujol però no li permet sortir els dissabtes

ACN Barcelona.-El jutjat de vigilància penitenciària ha avalat el model de semillibertat d’Oriol Pujol però no li permet sortir els dissabtes. Així, aprova l’aplicació de l’acord de la junta de […]

Avatar
Agències 04/07/2019

ACN Barcelona.-El jutjat de vigilància penitenciària ha avalat el model de semillibertat d’Oriol Pujol però no li permet sortir els dissabtes. Així, aprova l’aplicació de l’acord de la junta de tractament de Brians 1 perquè Pujol pugui sortir durant el dia de la presó per treballar i participar en activitats de voluntariat, tot i que ho circumscriu als dies entre setmana. El fiscal havia presentat un escrit rebutjant la mesura perquè considerava que era un tercer grau “encobert” i una “falta de respecte” a les resolucions judicials, en aquest cas a la revocació del tercer grau. També atribuïa la semillibertat al fet que governés la Generalitat el partit hereu de CDC i que Pujol sigui fill de l’expresident.

En la seva interlocutòria, el jutge desestima els motius esgrimits per la fiscalia i creu la proposta de la junta de tractament està suficientment fonamentada. Els informes de l’equip tècnic, continua, sostenen que tant l’activitat laboral com la social “influeixen de forma positiva en les carències de l’intern i formen part del seu programa individual de treball”. Conclou que s’opta per aquets règim flexible per la “consecució dels objectius personals i laborals obtinguts per l’intern en el seu programa individual de tractament”, per afavorir el seu procés d’inserció social i laboral. De fet, recorda que en una resolució anterior, aquest mateix jutjat ja va admetre que concorrien en l’intern “circumstàncies positives”, com ara que era el primer cop que delinquia, que havia assumit els fets, que tenia un baix risc de reincidència, que s’havia adaptat a la normativa i que estava integrat social i familiarment, amb una feina d’agent comercial en diferents empreses. Si bé aquestes circumstàncies no es van considerar en el seu moment amb entitat suficient per confirmar la classificació inicial en tercer grau, continua, “perquè concorrien variables negatives de singular importància”, sí que han de ser tingudes en compte ara. A més, remarca que Oriol Pujol ara sí que ha acabat el programa de moral i valors, “mostrant un alt grau de penediment i reprovació davant del fet delictiu, així com responsabilitzant-se del mateix”. També afegeix que durant el tercer grau i l’aplicació després d’aquest model de semillibertat ha complert sempre amb els horaris i les normes.