Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El jutge va rebutjar l’informe dels serveis socials del jove desnonat al Poble-sec perquè no el considera vulnerable

ACN Barcelona.-El jutjat que ha ordenat el desnonament d’un pis en un bloc del Poble-sec aquest dimarts va rebutjar fa unes setmanes l’informe de vulnerabilitat que havien emès els serveis […]

Avatar
Agències 25/05/2021

ACN Barcelona.-El jutjat que ha ordenat el desnonament d’un pis en un bloc del Poble-sec aquest dimarts va rebutjar fa unes setmanes l’informe de vulnerabilitat que havien emès els serveis socials de Barcelona, en considerar que el jove no reunia els requisits per ser considerat vulnerable. Així, el magistrat recorda que l’home, de 28 anys, viu sol al pis, no té cap afectació a la salut i pot tenir suport econòmic de la seva família o fins i tot un habitatge. El jove havia ocupat el pis i no pagava cap tipus de lloguer ni hipoteca.

El jutjat de primera instància número 54 de Barcelona va incoar el 2019 el procediment i va dictar una sentència que ordenava el desnonament, sentència que va ser confirmada per l’Audiència de Barcelona. Es tracta d’un procediment per precari, en el que no existeix cap vincle entre el propietari i el resident a l’habitatge, i per tant segueix una via diferent dels impagaments de lloguer o hipoteca.Els ocupants de l’immoble van presentar al jutjat un informe de vulnerabilitat elaborat pels serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona, però el magistrat no el va admetre a tràmit en considerar que no reunia els requisits suficients per considerar els ocupants vulnerables. En la resolució judicial del 7 d’abril passat, el magistrat constatava que el sol·licitant de l’informe de vulnerabilitat té 28 anys i no té cap problema de salut destacable, té suport familiar com pares i una àvia que li donen suport econòmic “i, per tant, s’estima que poden oferir-li un habitatge per residir”. A més, diu el jutge que el jove ocupa el pis en solitari i que un altre ocupant d’un pis del mateix bloc podia donar-li allotjament.La providència recorda que la llei preveu suspendre el desnonament si la persona té algun grau de dependència reconeguda, és víctima de violència de gènere o té al seu càrrec menors d’edat o dependents. A més, ha de tenir algun tipus de vulnerabilitat econòmica.El 13 de maig passat, la immobiliària propietària del pis va demanar que hi hagués presència policial durant el desnonament i el jutjat ho va acordar per tal de donar suport a la comitiva judicial.