Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El jutge suspèn el tancament d’una discoteca de Salou ordenat per l’Ajuntament per incomplir les mesures sanitàries

ACN Salou.-El jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona ha suspès el tancament d’una discoteca de Salou que havia ordenat l’ajuntament del municipi aquest dimecres per incomplir la normativa sanitària. […]

Avatar
Agències 10/07/2020

ACN Salou.-El jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona ha suspès el tancament d’una discoteca de Salou que havia ordenat l’ajuntament del municipi aquest dimecres per incomplir la normativa sanitària. El jutge hauria celebrat una vista oral per confrontar les versions de la Policia Local del municipi i dels Mossos d’Esquadra, que diferien en els fets, tal com ha informat FECASARM, patronal de l’oci nocturn. Dimecres l’entitat va acusar de “persecució” l’Ajuntament de Salou per haver fet 135 inspeccions en els darrers nou mesos i haver multat l’establiment per valor de més de 100.000 euros. El local Tropical Salou ha anunciat que obrirà aquest divendres a la nit. El consistori ha expressat la seva “disconformitat” amb la resolució.

Tal com ha assenyalat FECASARM, una de les actes de la policia local que van servir per prendre la decisió de tancar la discoteca es va aixecar el “31 de juny”, una data inexistent. “Precisament és aquesta acta l’única en la qual es relacionen amb tot detall un seguit d’incompliments en matèria sanitària per part del local, mentre que a les altres no s’especifica cap incompliment en concret”, ha apuntat el comunicat. Sempre segons la versió de la patronal, en la vista els Mossos d’Esquadra han apuntat que Tropical Salou complia la normativa en matèria sanitària. Amb tot, l’establiment estudia prendre accions contra l’Ajuntament de Salou. “Estem recollint proves que acreditarien quins serien els motius reals que han portat l’Ajuntament a perseguir el local”, ha apuntat Joaquim Boadas, secretari general de FECASARM. L’entitat ja ha demanat al consistori “quantes inspeccions ha fet la policia local a cadascun dels locals amb llicència de bar musical, discoteca, sala de festes o sala de ball del municipi en els anys 2018, 2019 i 2020, per acreditar que hi ha una desproporció enorme entre les inspeccions fetes al local Tropical en comparació amb la resta”, ha indicat Boadas. Per la seva banda, a través també d’un comunicat, el consistori ha expressat la seva “disconformitat” amb la resolució judicial. Per l’Ajuntament, el magistrat no ha “entrat a valorar prèviament les actes aixecades per la Policia Local i altres elements de prova, que demostren incompliment de les normes sanitàries per part del local, i que justifiquen la decisió municipal”. No obstant això, l’Ajuntament explica que ha estat emplaçat pel jutjat a un tràmit d’audiència en el qual “l’administració local posarà a disposició totes les proves”. A mes, segons l’Ajuntament, el jutge ha resolt mantenir el tancament dels altres dos establiments que també es van clausurar dimecres, Nikita Salou i Enjoy Salou.