Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El jutge ordena readmetre l’exdirector mèdic de l’Arnau cessat per la suposada filtració d’un examen

ACN Lleida.-El jutjat contenciós administratiu de Lleida ha ordenat readmetre l’exdirector mèdic de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, Francesc Purroy, que al febrer de 2020 va deixar el càrrec […]

Avatar
Agències 21/04/2021

ACN Lleida.-El jutjat contenciós administratiu de Lleida ha ordenat readmetre l’exdirector mèdic de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, Francesc Purroy, que al febrer de 2020 va deixar el càrrec per la suposada filtració de les preguntes de l’examen d’unes oposicions al servei de Neurologia. L’Institut Català de la Salut (ICS), a l’octubre de 2020, va decidir suspendre de feina i sou durant dos anys Purroy per una “infracció administrativa molt greu”. Segons ha avançat el diari Segre i ha confirmat l’ACN de fonts hospitalàries, ara el jutge ha suspès cautelarment aquesta decisió fins que hi hagi sentència ferma. Purroy s’ha reincorporat, doncs, com a metge al servei de Neurologia de l’Arnau i Ana Vena continua com a directora mèdica.

Els fets van tenir lloc a principis de desembre de 2019, quan s’haurien facilitat les preguntes de l’examen a alguns dels aspirants a tres places de metge adjunt a Neurologia, a les quals es van presentar sis especialistes.Una còpia de les qüestions hauria arribat al cap de secció d’aquesta especialitat, que també era membre del tribunal de l’oposició, i ho va portar davant d’un notari per fer-ho constar en una acta. El dia de l’examen, al comprovar que les preguntes eren les mateixes, aquest facultatiu va impugnar la prova i el tribunal va decidir suspendre-la i obrir una investigació.