Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El jutge ordena investigar el patrimoni dels imputats pel cas del manteniment dels camions de Bombers

ACN Barcelona – La magistrada que instrueix la causa contra vuit càrrecs del Departament d’Interior per possibles irregularitats en la contractació de serveis de manteniment per l’equipament dels Bombers amb […]

Agències 16/05/2022

ACN Barcelona – La magistrada que instrueix la causa contra vuit càrrecs del Departament d’Interior per possibles irregularitats en la contractació de serveis de manteniment per l’equipament dels Bombers amb l’empresa Iturri ha ordenat als Mossos d’Esquadra que investiguin el patrimoni dels imputats, segons fonts judicials. Aquest dilluns han declarat dos més dels investigats en el cas: Joan Navarro, subdirector general d’Administració i Recursos Humans d’emergències, i Julio Vázquez, responsable del parc mòbil dels Bombers. Tots dos han sostingut la mateixa versió que s’ha donat fins ara: que alguns serveis de manteniment es pagaven l’any posterior a la seva realització perquè l’assignació de diners per manteniment s’esgotava.

Les mateixes fonts asseguren que la defensa dels investigats ja va presentar a l’inici de la instrucció uns informes amb la renda i la situació patrimonial de cada un d’ells.

En la declaració d’aquest dilluns, el subdirector d’Administració i Recursos Humans d’emergències, ha explicat a la magistrada el mateix que ja han argumentat els altres càrrecs del departament que han sigut citats anteriorment: que les possibles alteracions o irregularitats que hi pugui haver en els pagaments que es van fer a Iturri pels serveis de manteniment d’equipament dels Bombers només respon a que els pagaments es feien amb bastant retard perquè l’assignació econòmica anual d’Interior per aquest servei s’esgotava abans d’acabar l’any.

Així, segons ha explicat Navarro a la jutgessa, quan l’expedient d’informació reservada que es va pbrir per investigar la situació diu que a la documentació hi apareix que un camió dels bombers es va reparar cinc vegades en un any, això no és així, sinó que algunes d’aquelles reparacions corresponien a l’any anterior però no es van poder pagar fins a l’any següent.

Navarro ha detallat també que tot això es pot veure als albarans que l’empresa feia per acreditar la realització del servei i que el problema del cas és que els Mossos que van fer l’expedient d’investigació sobre la qüestió no els van contactar mai per preguntar-los.

Navarro ha insistit en que era la manca de diners el que provocava retards i destemps en el pagament, ja que algunes factures de finals d’any no es pagaven fins a l’any següent, quan l’assignació tornava a disposar de fons per pagar-les. Respecte això, ha afegit que havien demanat més diners al departament i que la resposta de la conselleria havia estat que no podien fer-ho perquè els pressupostos de la Generalitat estaven prorrogats.

Segons fonts jurídiques, tots els investigats mantenen una mateixa tònica davant de la jutgessa: la d’estar “molestos” amb els Mossos per no haver contactat amb ells quan van veure que els números de les factures no encaixaven. Aquestes fonts van més enllà i afirmen que els investigats “tenen la sensació” que l’expedient d’informació reservada que se’ls va obrir i del que mai en van saber res, era un “tràmit” per poder portar el cas a la fiscalia.