Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

El jutge investiga l’ex conseller Argimon pel retard de la vacuna covid a guàrdies civils i policies nacionals

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Jutjat d’Instrucció número 17 de Barcelona ha acordat prendre declaració en qualitat d’investigat a l’ex conseller de Salut Josep Maria Argimon, per la presumpta implicació en el retard de l’administració de la vacuna covid a guàrdies civils i policies nacionals quan era secretari de Salut Pública del Departament. El magistrat també cita l’ex secretari general de Salut Marc Ramentol. El jutge subratlla que de les actuacions dutes a terme fins ara “es desprenen indicis” que ambdós “van tenir participació en la decisió de paralitzar la vacunació als membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat” destinats a Catalunya amb edats compreses entre els 18 i els 60 anys.

L’escrit del jutge també cita a declarar, en aquest cas en qualitat de testimoni, al tinent coronel de la Guàrdia Civil Esteban Gómez, responsable de la vacunació als agents de la benemèrita a Catalunya, i a Daniel Rapado, coordinador i responsable del mateix procés al cos de la Policia Nacional.

Publicitat

En canvi, el jutge no considera necessari interrogar els caps superiors de Policia de les quatre províncies catalanes, ni el general en cap de zona de la Guàrdia Civil, ni la delegada del govern, ni la seva cap de gabinet, ni el cap de gabinet del Departament de Salut, ni de l’aleshores consellera de Salut Alba Vergés.

En el cas de Vergés, el magistrat subratlla que el seu testimoni no cal perquè fins ara ningú li ha atribuït cap participació en la presa de decisió sobre el retard. Al contrari, afegeix, consta que se li va interposar una querella criminal que no va ser admesa a tràmit.

Cal recordar que els fets investigats van tenir lloc durant la primavera del 2021. Alts càrrecs del Departament d’aquella època van assegurar al mateix jutjat 17 que el retard en la vacunació de guàrdies civils i policies nacionals destinats a Catalunya es va donar pel retard dels cossos en facilitar el cens dels agents que havien de rebre les injeccions.

Els sindicats policial Jucil i Jupol van denunciar els fets, i el desembre del 2021 la sala contenciosa-administrativa del TSJC va considerar que Salut havia retardat injustificadament la vacunació dels agents estatals per darrere dels mossos d’esquadra i policies locals. La Generalitat va presentar un recurs al Suprem, però l’alt tribunal espanyol va rebutjar també el recurs.

A la mateixa sentència s’instava a buscar els responsables de la decisió de retardar la vacunació, fet pel qual el jutjat 17 va començar la investigació per la qual ara se cita a declarar Argimon i Ramentol.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió