Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

El jutge arxiva les denúncies per prevaricació que Smatsa va interposar contra membres de l’anterior govern de Sabadell

ACN Sabadell.-El jutge ha arxivat la causa per prevaricació oberta contra l’ex alcalde de Sabadell Maties Serracant, tres regidors, un assessor i tres tècnics municipals arran de les querelles presentades […]

Avatar
Agències 19/06/2019

ACN Sabadell.-El jutge ha arxivat la causa per prevaricació oberta contra l’ex alcalde de Sabadell Maties Serracant, tres regidors, un assessor i tres tècnics municipals arran de les querelles presentades per Smatsa, la companyia encarregada de la neteja i gestió de residus. La investigació es remunta a l’estiu del 2017, quan l’empresa va denunciar que el govern municipal s’estava excedint de les seves competències en el moment que va desplegar diferents mesures per controlar l’activitat de l’empresa. Alhora, Smatsa també va qüestionar les liquidacions dels anys 2014, 15 i 16. El jutge, però, ha considerat que les actuacions de Serracant i la resta de denunciats van ser legals perquè formen part de la funció “fiscalitzadora” del govern vers les adjudicacions públiques.

A la interlocutòria, el jutge afirma que “no es desprenen indicis de què els querellats pretenguessin acordar, de manera no només no conforme a Dret, sinó manifestament il•legal i injusta, resoldre unilateralment el contracte adjudicat a SMATSA i municipalitzar el servei“. En aquest sentit, també assenyala que “aquesta seria una decisió legítima que el consistori pot adoptar a través de l’oportú tràmit legal i amb subjecció a allò acordat” i apunta que els motius de la denúncia “no serien mai hàbils per constituir un delicte de conspiració per prevaricar”. A banda de Serracant, la causa afectava els regidors Albert Boada, Xavi Guerrero, Lluís Perarnau, l’assessor Jordi Colomer i tres tècnics municipals. L’arxiu és provisional i es pot recórrer.La Crida i ERC celebren la decisió del jutgeLa Crida per Sabadell ha destacat aquest dimecres que l’arxiu provisional de la causa “reforça la validesa de la feina feta per l’anterior govern”. “L’amenaça i la coacció que ha exercit l’empresa no ha impedit l’acció política i administrativa de fiscalització i control que havia d’exercir el govern municipal”, han afegit, tot assegurant que Smatsa va presentar les denúncies amb ànim de “venjança” perquè l’executiu municipal havia va denunciat diverses irregularitats del servei. Al seu torn, el republicà Xavier Guerrero ha afirmat que “ha quedat en evidència la mentida, la intoxicació i la manipulació que l’empresa va intentar amb el seu personal, amb els grups municipals i amb els veïns de Sabadell, per protegir un contracte tacat per la corrupció del Cas Mercuri”. Guerrero ha defensat que la funció de l’anterior equip de govern “era i és, com a servidors públics, la de fer complir sempre els contractes que té l’Ajuntament amb les diferents concessionàries, i denunciar o sancionar quan no es compleix”. “Ho tornaríem a fer”, ha conclòs.