Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

El jutge arxiva la denúncia contra el regidor de Vic Albert Castells per prohibir al PP instal·lar una carpa

|

- Publicitat -

ACN Vic – El Jutjat d’Instrucció número 6 de Vic ha arxivat la denúncia que va presentar la fiscalia contra el regidor de Manteniment i Serveis de l’Ajuntament de Vic Albert Castells per haver denegat al PP instal·lar una carpa informativa a la Plaça Major. El cas es remunta al gener del 2022, quan el PP va informar que Castells li havia denegat la petició enmig de la polèmica per la sentència del 25% de castellà a les escoles del país. Aleshores la fiscalia va obrir una investigació a instàncies del PP de la ciutat i el regidor va haver de declarar en qualitat d’investigat el passat mes d’octubre. Ara, el jutge ha decidit arxivar el cas perquè no creu que hi hagués discriminació per motius ideològics. També descarta que hi hagués prevaricació.

En el seu escrit, el jutge admet que hauria estat “desitjable” tenir un informe policial que desaconsellés la instal·lació de la carpa per motius de seguretat, però subratlla que, no perquè no hi fos, s’incorre en un delicte de prevaricació. A més, considera que la decisió del regidor estava justificada per l’existència d’una ordenança.

Publicitat

La fiscalia va obrir una investigació a instàncies del president del PP a la ciutat, Pau Ferran, per dirimir si hi havia hagut una vulneració del dret fonamental a la llibertat d’opinió i expressió.

Es dona el cas que Castells és el candidat de Junts a l’alcaldia de Vic i prendrà el relleu de l’actual alcaldessa Anna Erra.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió