Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

El jutge anul·la els contractes de dues targetes de crèdit per manca de claredat en les condicions

ACN Badalona.-El Jutjat de Primera Instància número 1 de Badalona ha declarat nuls els contractes de dues targetes de crèdit de Citybank i Barclaycard, ambdues absorbides per Wizink, en considerar […]

Avatar
Agències 09/09/2020

ACN Badalona.-El Jutjat de Primera Instància número 1 de Badalona ha declarat nuls els contractes de dues targetes de crèdit de Citybank i Barclaycard, ambdues absorbides per Wizink, en considerar que la informació subministrada “no permetia fer-se una representació fidel de l’impacte econòmic del producte”. El jutjat fonamenta la sentència en l’incompliment de les “exigències de transparència, claredat, concreció i senzillesa” que imposa la legislació quan es parla de clients minoristes. També indica que la lectura del contracte resulta “dificultosa” perquè l’imprès no “augmenta mecànicament” la mida de la lletra i que la clàusula sobre el tipus d’interès aplicat està integrada per “multitud d’estipulacions algunes de les quals de redacció farragosa”.

La sentència implica que la demandant només haurà de retornar el capital del qual hagi disposat sense interessos ni comissions. Uns interessos del 27,24% en el cas de la targeta de Citybank i del 32,8% en el de la de Bayclard.