Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

El jurat considera culpable l’acusat de matar la dona i la filla la nit de Reis del 2020 a Esplugues de Llobregat

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El jurat ha considerat que l’acusat de matar la seva dona i la seva filla la nit de Reis del 2020 a Esplugues de Llobregat és culpable de dos delictes d’homicidi amb intencionalitat, traïdoria i acarnissament. Ha rebutjat que la seva reacció estigués condicionada per un trastorn de personalitat i ha aprovat per unanimitat l’agreujant de parentiu, i de gènere en el cas de la dona. També l’ha declarat culpable d’un delicte de maltractament envers la parella. Els fets van tenir lloc la nit del 5 de gener quan mogut per la gelosia, l’acusat va atacar la mare i la filla mentre dormien juntes amb un o diversos ganivets, causant-los múltiples ferides mortals. La dona havia expressat el seu desig d’acabar la relació, però encara convivien junts.

El jurat ha considerat provat per unanimitat que l’acusat va atacar les víctimes quan es trobaven estirades al llit dormint i que ho va fer amb intencionalitat de matar-les, acarnissament i traïdoria, ja que cap de les dues van tenir oportunitat de defensar-se perquè les va agafar per sorpresa i perquè l’home tenia molta més corpulència. Així, ha fet referència a l’informe forense, la pericial policial i també al fet que la nit dels fets, l’acusat va trucar als serveis d’emergències ell mateix per explicar que havia matat la seva dona i la seva filla.

Publicitat

En aquest mateix sentit, també ha valorat que va abraonar-se sobre la dona, va clavar-li múltiples ganivetades i va provocar-li 52 ferides que van causar-li la mort. A més, també ha conclòs que l’home va agredir la seva filla amb un ganivet i va fer-li una ferida a la jugular que va acabar amb la vida de la nena de tres anys. El jurat, a més, ha indicat que l’acusat va provocar a la menor un gran patiment psíquic perquè va presenciar com el seu pare posava fi a la vida de la seva mare. 

Per altra banda, ha aprovat per unanimitat l’agreujant de parentesc i de gènere en el cas de la dona, en considerar que l’acusat no va acceptar la decisió de la víctima de separar-se i va tenir una “actitud de control i possessió” envers la dona. Alhora, ha considerat que l’acusat la va sotmetre a “una dinàmica de continuats retrets, insults, seguiments i vigilàncies, i fins i tot atacs de tipus físic i psíquic, fet que va provocar-li una profunda situació de malestar emocional i desassossec”. Així mateix, ha manifestat que tot plegat ha quedat acreditat a través dels nombrosos missatges aportats com a prova, així com mitjançant les declaracions emeses per diversos testimonis durant el judici. Per altra banda, també ha considerat provat per majoria que l’acusat va exercir aquest maltractament psicològic amb la voluntat de menyscabar la integritat psíquica de la seva dona. 

Paral·lelament, el jurat ha rebutjat de forma unànime que la reacció de l’acusat estigués condicionada per un trastorn de personalitat i per tant s’ha negat a tenir en compte aquest fet com a atenuant. El jurat s’ha remès a l’informe que va dur a terme el metge de l’Hospital Universitari de Bellvitge que va atendre l’home després dels fets i que apunta que no presentava signes d’ansietat psíquica o física. També ha descartat que l’acusat patís una crisis epilèptica. 

A més, el jurat també ha conclòs que els pares i avís de les víctimes pateixen trastorn depressiu i per estrès post traumàtic com a conseqüència dels fets.

Durant el judici celebrat a l’Audiència de Barcelona, l’home va al·legar un suposat trastorn mental transitori, dient que tenia una discapacitat que li provocava fatiga i que el trencament amb la seva parella el va acabar de desequilibrar aquella nit. Alhora, va assegurar que en el moment dels fets va “perdre el control” del seu cos i la seva ment i fins i tot la consciència. A més, va dir que quan va veure el que havia fet es va “horroritzar”. De fet, l’home té una discapacitat reconeguda del 42% per una anèmia falciforme, que li provoca dolor, fatiga, falta d’oxigen i fins i tot epilèpsia. Poc abans dels fets li van donar la baixa perquè estava amb depressió i fatigat.

La Fiscalia i l’acusació particular s’han reafirmat en les seves acusacions i penes. Així han reiterat que acusen l’home de dos assassinats amb traïdoria i acarnissament i l’agreujant de parentiu, en l’assassinat de la dona amb l’agreujant de discriminació de gènere, i en el cas de la menor per tenir menys de 16 anys. També l’acusen d’un delicte de maltractament habitual. Per tot això, li demanen presó permanent revisable per l’assassinat de la filla, més cinc anys de llibertat vigilada si sortís de presó i 10 de prohibició d’aproximació i comunicació amb la família de la dona. També li demana 25 anys de presó per l’assassinat de la dona, cinc de llibertat vigilada i deu de prohibició d’aproximació i comunicació amb la família de la víctima. Pel maltractament habitual li demanen tres anys de presó i prohibició de tenir armes durant cinc anys, i pel delicte contra la intimitat, quatre anys més i 5.760 euros de multa. També li demanen més d’un milió d’euros d’indemnització per la família de la dona.

Pel que fa a la defensa, ha demanat una pena de 20 anys i un dia de presó per l’assassinat de la dona i presó permanent revisable pel de la filla. En relació amb el delicte de maltractament envers la parella, ha demanat un any i nou mesos de presó. 

 

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió