Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El juny ha estat càlid i sec a gran part de Catalunya

ACN Barcelona.-El juny ha estat càlid i sec a gran part de Catalunya, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. El període ha estat càlid a tot el territori i molt […]

Avatar
Agències 01/07/2019

ACN Barcelona.-El juny ha estat càlid i sec a gran part de Catalunya, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. El període ha estat càlid a tot el territori i molt càlid a punts del Prepirineu i massís del Montseny. En canvi, ha estat normal a la costa Daurada i en punts de la costa Brava. Pel que fa a les pluges, ha estat sec a gran part de Catalunya i molt sec a les terres de l’Ebre, gran part de la depressió Central, Prepirineu i extrem nord-est del país. Ha estat normal a la desembocadura del Llobregat. Cal remarcar un episodi de fred i neu entre el 10 i el 13 de juny, que no és insòlit al mes de juny però sí que va ser excepcional en alguns sectors del Pirineu oriental i del Prepirineu. També destaca l’onada de calor del 25 al 30 de juny, que ha estat excepcionalment intensa.

La calorada, que també s’ha fet notar a bona part de l’Europa occidental, va deixar valors de temperatura màxima de rècord de 40 a 43 graus a les comarques de l’interior i a diversos sectors del prelitoral, així com a les valls prepirinenques. Els dies més calorosos van ser el divendres 28 i el dissabte 29, quan es van registrar fins a 43,6 °C a Artés (Bages) o 43,8 °C a Alcarràs, respectivament. A l’interior de Catalunya ha estat l’onada de calor més important de les últimes dècades i probablement caldria remuntar-se fins al juliol de 1982 per trobar-ne una de comparable.