Dijous, 21 de gener de 2021 - Edició 910
La República

El Jovent Republicà renova el lideratge i escull Kènia Domènech al capdavant de l’organització

ACN Barcelona.-Més de 400 joves han participat al 29è Congrés Nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana que enguany s’ha hagut de celebrar telemàticament a causa de la pandèmia de la […]

Avatar
Agències 29/11/2020

ACN Barcelona.-Més de 400 joves han participat al 29è Congrés Nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana que enguany s’ha hagut de celebrar telemàticament a causa de la pandèmia de la covid-19. L’organització juvenil ha fet balanç dels darrers dos anys, marcats pel judici al procés independentista al Tribunal Suprem i l’arribada de la pandèmia del coronavirus. Així mateix, també s’ha aprovat una ponència ideològica que marcarà el rumb polític de l’organització i que posa el focus en les desigualtats socials, agreujades pel confinament. El document aprovat també parla dels reptes ecologistes, feministes i estudiantils. En el marc del congrés s’ha escollit a la nova portaveu nacional, Kènia Domènech.

Domènech ha destacat l’enfortiment de l’organització, malgrat el context de crisi que viuen els joves. També ha parlat de les pròximes eleccions catalanes: “Tenim l’organització, tenim la proposta per transformar la realitat i tenim els millors candidats per representar al jovent del país”, assenyalant que està en joc la supervivència de les persones joves. “El jovent de les crisis alçarem la veu contra la inestabilitat econòmica, social i emocional per omplir les urnes de drets socials, civils i polítics”, ha afirmat. La nova portaveu ha defensat que es precisament aquesta organització, la que està “en millors condicions” per representar “els interessos” de les classes populars i portar les “majors quotes de benestar” al jovent. En aquest sentit, ha ofert el Jovent Republicà “com a eina al servei de la lluita per la independència dels Països Catalans”.En el marc del mateix acte també s’ha escollit Aritz Bel com a president del Consell Nacional i s’han votat nous representants del Consell Nacional de l’organització juvenil i d’Esquerra Republicana. Així mateix s’ha renovat la Comissió de Garanties i d’Afers Econòmics i també s’han acordat les Comissions Sectorials dels pròxims dos anys.A la cloenda, el coordinador nacional d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, ha recordat que la pandèmia demostra que “l’individualisme neoliberal no serveix” i que es necessita “una mirada col·lectiva” perquè “si tothom no està salvat, ningú no ho estarà”. També ha volgut deixar clar que “el país ha de retornar al jovent els sacrificis que està fent durant pandèmia” i per això ha considerat imprescindible “parlar de salut emocional, d’habitatge, de precarietat juvenil i de serveis públics de qualitat”. En aquesta línia, ha posat en valor la rebaixa del 30% de les matrícules universitàries que s’ha produït aquest passat mes de setembre. Finalment Aragonès ha conclòs que Esquerra Republicana està “al costat del Jovent Republicà” per avançar en aquest “país nou de llibertat, justícia, mirada feminista i compromès amb la sostenibilitat del planeta”.

Relacionats