Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El Joan XXIII obre una nova unitat d’intensius amb capacitat per atendre vuit pacients crítics

ACN Tarragona.-L’hospital Joan XXIII de Tarragona ha obert una nova unitat de crítics dotada amb equipament i tecnologia per atendre fins a vuit pacients de cures intensives i ventilació mecànica […]

Avatar
Agències 19/11/2020

ACN Tarragona.-L’hospital Joan XXIII de Tarragona ha obert una nova unitat de crítics dotada amb equipament i tecnologia per atendre fins a vuit pacients de cures intensives i ventilació mecànica invasiva. Aquest espai correspon a la futura unitat coronària però actualment, a causa de la situació provocada per la pandèmia, funciona com un espai polivalent que s’adapta a les necessitats de l’hospital tarragoní. Segons el centre, atén pacients amb covid-19 o sense. El nou dispositiu assistencial té una superfície de 300 metres quadrats i s’ha construït a la cinquena planta, al lloc de l’antiga unitat d’hemodiàlisi, un cop aquesta s’ha traslladat a la nova unitat renal ubicada a la planta baixa del recinte hospitalari.

La nova unitat d’intensius també té espais de suport que faciliten l’atenció assistencial a les persones ingressades i el confort del personal sanitari, segons assenyala l’hospital en un comunicat. En concret, disposa d’un control d’infermeria diàfan que visualitza tota l’àrea, àrees de descans, office de brut i residus, etcètera.Com a futura unitat coronària, compta amb tractament d’aire amb filtració absoluta i control de pressió positiva i negativa individualitzada per a cada box. A més, disposa de quadre d’aïllament i SAI que garanteix la seguretat elèctrica del servei. Tanmateix, permetrà realitzar hemofiltració als pacients de cures intensives en el mateix box.