Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

El Homrani defensa la gestió de la pandèmia a les residències: “Les decisions es basaven en el coneixement del moment”

ACN Barcelona – L’exconseller de Treball, Afers Socials i Famílies Chakir El Homrani ha defensat aquest divendres al Parlament la gestió de la pandèmia a les residències. “Les decisions es […]

Agències 17/03/2023

ACN Barcelona – L’exconseller de Treball, Afers Socials i Famílies Chakir El Homrani ha defensat aquest divendres al Parlament la gestió de la pandèmia a les residències. “Les decisions es basaven en el coneixement del moment”, ha dit El Homrani en una compareixença davant del Grup de Treball d’Anàlisi de l’Impacte de la Covid-19 en les Residències. L’exconseller ha assegurat que es van avançar amb algunes actuacions fins i tot abans que es declarés l’estat d’alarma, ha indicat mesures impulsades per aturar els contagis als centres i ha apuntat que es va intervenir a 35 residències, tot i que es va actuar en 350. L’oposició ha retret a l’exconseller la “manca d’autocrítica” i ha lamentat que no s’ha fet cap “reparació” a familiars de les víctimes.

D’altra banda, El Homrani també ha justificat el traspàs de competències d’Afers Socials a Salut pel que fa a la gestió de la pandèmia a les residències. “Davant del fet que estavem fent front a una crisi sanitària vam decidir traspassar les competències: Era clarament una crisi de salut i calia evitar qualsevol entrebanc burocràtic”, ha justificat. Els grups municipals, per contra, han replicat que les competències “se li van treure”.