Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El Homrani creu que l’atur està “cada vegada menys estacionalitzat” després de la lleugera pujada al setembre

ACN Barcelona.-El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha valorat positivament la pujada de 1.205 persones registrades a les llistes d’atur durant el mes de setembre, […]

Agències 02/10/2019

ACN Barcelona.-El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha valorat positivament la pujada de 1.205 persones registrades a les llistes d’atur durant el mes de setembre, un mes en el qual el nombre de desocupats augmenta tradicionalment per l’impacte del final de l’estiu. El titular de Treball ha assegurat que aquest és “el segon millor més de setembre en 10 anys” i ha considerat que és un indici que l’economia catalana “cada vegada està menys estacionalitzada”, sobretot a la demarcació de Barcelona. Amb tot, el conseller de Treball s’ha mostrat preocupat per l’alentiment de la reducció de l’atur i per les dificultats que tenen sectors industrials com la metal·lúrgia per trobar personal qualificat. “No és raonable que un país amb 372.000 aturats i una taxa d’atur superior a l’11% encara tinguem sectors que demanin ocupació”, ha dit.

Per El Homrani, les dades del setembre demostren que l’atur s’ha de combatre “amb cirurgia més concreta” amb col·laboració amb el Departament d’Educació, reforçant especialment la formació professional.