Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El Homrani aposta per una visió ”preventiva” dels serveis socials i menys ”pal·liativa”

ACN Barcelona.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies prepara un document com a base pel futur Pla Estratègic de Serveis Socials amb un objectiu que el conseller Chakir El […]

Avatar
Agències 03/07/2019

ACN Barcelona.-El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies prepara un document com a base pel futur Pla Estratègic de Serveis Socials amb un objectiu que el conseller Chakir El Homrani qualifica d”’ambiciós” perquè preveu incrementar la coberta de serveis socials amb una visió ”preventiva per davant de la pal·liativa”. Pel conseller, cal oferir una atenció de proximitat que permetin més autonomia personal i no tant una resposta ”institucionalitzadora ni cronificadora”. En el marc de la inauguració del segon Congrés de l’Acció Social a Catalunya Inclusió.cat de Vic, El Homrani ha defensat reorganitzar el sistema per millorar els fluxos d’intervenció i situar l’atenció primera com a porta d’entrada a la xarxa.

El titular d’Afers Socials creu que l’element clau dels sistema ha de ser el dret a decidir el propi projecte de vida ”posant les persones al centre” però en el marc de la seva comunitat, el seu entorn familiar i social. Per això, defensa que cal ”desapoderar” els i les professionals dels serveis socials per apoderar les persones. Des d’Afers Socials es volen definir models conjunts d’intervenció amb tots els sistemes públics amb els que interaccionen els serveis socials. Per El Homrani cal fer un abordatge ”holístic, preventiu” que garanteixi el ”continuum assistencial”. El congrés Inclusió.cat reuneix unes 300 persones, entre professionals dels serveis socials, entitats del tercer sector, responsables polítics, personal investigador, acadèmics i experts.