Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El grup de restauració Cal Blay recupera el nivell de facturació pre covid i preveu créixer un 60% aquest 2022

|

- Publicitat -

ACN Sant Sadurní d’Anoia – Grup Cal Blay ha tancat el 2021 amb prop de 12 MEUR facturats, recuperant gairebé el mateix nivell de fa dos anys, abans de l’esclat de la covid. La firma de restauració, amb seu a Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) dona per superat el sotrac més fort de la pandèmia, si bé precisa que el darrer any ha ampliat la plantilla amb un centenar de treballadors, “de manera que la rendibilitat ha baixat considerablement”. El director general, Santi Carda, ha assegurat que s’han proposat avançar i créixer un 60% aquest 2022, arribant als 20 MEUR. Cal Blay ha presentat aquest dimarts els actes del seu 40è aniversari. Entre altres, organitzarà els ‘Sopars de la Pesseta’, una setmana de menús a 2,5 euros per rememorar el preu dels àpats dels anys 80.

Carda ha recordat que l’activitat del grup va caure un 50% durant el 2020 per l’efecte directe de la pandèmia. Una de les línies de negoci que van quedar més afectades van ser els casaments: en preveien fer 200 i només se’n va celebrar 24. També va ser determinant la cancel·lació de grans esdeveniments, dels quals el grup en servia el càtering.

Publicitat

“Inicialment vam pensar que l’impacte de la covid duraria poc i que teníem reserves per superar aquella situació sorpresa, però aviat vam veure que podíem quedar debilitats”, ha apuntat Carda durant una trobada amb la premsa, on també ha assegurat que “l’objectiu va ser no quedar-se plorant en un racó”. “Vam tenir clar que havíem de tirar endavant”, ha asseverat, recordant que en dos anys han tancat un restaurant però n’han obert cinc, amb noves línies de negoci.

Segons ha detallat el director general de la firma, durant el 2021 la facturació ha recuperat el nivell previ a la pandèmia, si bé la rendibilitat ha estat menor perquè han hagut d’incorporar més personal per afrontar els nous projectes. Entre altres, han assumit la restauració d’alguns festivals de música i han creat un programa d’esdeveniments amb cellers i caves del Penedès.

De cara a aquest 2022, Carda ha assegurat que la companyia és ambiciosa i aspira a arribar als 20 MEUR. Per fer-ho, tenen previst guanyar presència al calendari musical estiuenc “amb la gestió de tres festivals que estan a la ‘Champions'”. També confien en recuper les 200 bodes anuals que organitzaven abans de la covid i auguren que lentament es tornaran a celebrar grans esdeveniments a partir de la primavera.

En el marc d’aquest propòsit de creixement, Carda s’ha mostrat especialment crític amb el paper de l’administració d’ençà que va irrompre la covid. Considera que la Generalitat “ha deixat la restauració tirada com una burilla”. “Ha imposat molt però no ha ajudat en res”, ha etzibat, tot retraient a l’executiu català una falta de negociació amb el sector a l’hora d’implantar les restriccions.

Pel que fa a l’aixecament de les limitacions aprovat aquest dimarts pel Consell de Govern, Carda opina que “arriben tard”. Ha recordat que les recomanacions de no celebrar sopars de grup abans del Nadal van provocar l’anul·lació de 6.000 àpats valorats en 600.000 euros, i ha acusat l’executiu català d’haver “creat por entre els consumidors”. “Ens han maltractat per tot arreu”, ha subratllat.

 

<strong>40 anys de negoci</strong>

Grup Cal Blay ha presentat el programa d’actes que desplegarà aquest 2022 per celebrar els 40 anys de la posada en marxa del negoci, quan Pere Carda i Maria Torné van obrir un restaurant al centre de Sant Sadurní. Una de les propostes és un seguit de ‘Sopars Clandetins’ al local on Cal Blay va començar la seva activitat l’any 1982. L’espai, ara tancat, reobrirà amb un programa d’àpats per a 40 persones a preu tancat de 40 euros i un menú sorpresa.

En paral·lel, a l’actual restaurant que la companyia té a Sant Sadurní s’hi celebraran els ‘Sopars de la Pesseta’, amb els quals se serviran plats típics d’ara fa 40 anys al mateix preu de l’època. Seran 2,5 euros i s’hi serviran, per exemple, entremesos, vedella amb bolets i canelons tradicionals. “Volem recuperar l’essència del moment en què va néixer el projecte”, ha destacat Santi Carda, que actualment encapçala el negoci amb els seus germans Jordi i Anna.

Durant els propers mesos també se celebrarà una jornada de portes obertes a les instal·lacions centrals del grup, a Sant Pere de Riudebitlles. Els visitants podran entrar a les cuines i magatzems de la firma.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió